Novice

Za?etek prodaje nove Corse z inovativno kampanjo ?C´M.O.N.S.?Od 12. oktobra se tudi v Sloveniji čnja inovativna kampanja C´M.O.N.S., ki je posebej narejena za lansiranje in čtek prodaje nove Corse. C´M.O.N.S. je slavni lutkarski rock-bend v katerem prepeva pet najboljših prijateljev: White, Moo, Blue, Red in Cherri.

Kči elementi integrirane celostne kampanje za promocijo nove Corse so funky lutke iz blaga in inovativna mešanica medijev. Opel je kot če elemente inovativne celostne kampanje za povezavo nove Corse s trendovskimi urbanimi Evropejci v dvajsetih in tridesetih letih razkril gverilski marketing in odnos.


Trg mladine v dvajsetih definirajo in nadzorujejo posamezniki. Le-ti danes gledajo na izdelke, ki jih kupujejo, kot na podaljške svoje osebnosti ? mešajo in kombinirajo znamke ter s tem ustvarijo svoj individualen in razpoznaven izgled. Verodostojnost je či faktor, ki bi ga morala upoštevati vsaka znamka pri komuniciranju s svojo ciljno skupino. Z Oplovo marketinško strategijo za novo Corso so želeli avtomobilu dati čn, čn in zabaven izgled, ki jasno nakazuje, da je ustvarjen za mladino v dvajsetih (moške in ženske) in da je ta avtomobil nekaj, kar ta ciljna skupina mora imeti.

?Zabaven, moden, preprosto kul!? so če lastnosti nove Corse,? pravi Alain Visser, izvršni direktor marketinga evropskega Opel/Vauxhall-a, in dodaja: ?Ker smo želeli ostati zvesti tem vrednotam znamke in ker smo hoteli biti čni, da se bo urbana mladina v dvajsetih lahko poistovetila s tem avtomobilom, smo se oddaljili od uglajenih in izjemnih trendovskih kampanj, ki jih po navadi uporabimo pri lansiranju novih modelov.?

Da bi dosegli zastavljene cilje, si je Opel izmislil kampanjo, ki je pristna, edinstvena, sveža, ča in ča ? s čom nenavadnega humorja, ki pomaga lansirati novo Corso po celotni Evropi.

Opel je najprej pridobil enega najbolj priznanih nemških urbanih umetnikov prevratne podzemne umetnosti, da bi ustvaril pet karakterjev, ki bi odražali čost in mladostniško vnemo nove Opel Corse. Hoppek se je poigral s svojim dosedanjim delom in ustvaril C.M.O.N.S., pet funky karakterjev, vsakega s svojo edinstveno identiteto in zgodovino, ki odražajo če psihološke slike današnje mladine v dvajsetih letih. White, Moo, Blue, Red in Cherri, ki so najboljši prijatelji in ?lani skupine The C.M.O.N.S, so oživeli v moderni urbani podzemni sceni Barcelone.

Tik preden so se čli C.M.O.N.S prikrito prebijati v javno domeno, so 17. julija novo Opel Corso lansirali na konferenci avtomobilske industrije, na elegantni premieri Londonskega Motor Showa.

Prva faza komunikacijske kampanje je čvala vseevropsko gverilsko marketinško in PR taktiko, da bi vzbudila zaupanje in ustvarila govorice o C.M.O.N.S. Poleti so C.M.O.N.S. zavzeli evropski či svet na mnogo nenavadnih čnov. Kot središ?e vseevropske virusne komunikacije je služila mikrostran (www.thecmons.com), ki je sprožila fazo draženja, sledila ji je kampanja sejanja virusov, nakar je sledilo lepljenje plakatov, ki je povsod zagotavljalo pojavljanje C.M.O.N.S.: od semaforjev do ograj na gradbiš?ih; na C.M.O.N.S. plakatih in poslikavah (prijazni grafiti), pod mostovi, po ulicah in na zapuš?enih zgradbah v mestih po vsej Evropi; postavljanje vsebine na vsebinske portale in skupnosti, ki jih ustvarjajo uporabniki, kot so Myspace.com in YouTube.com so pripomogli k verodostojnosti karakterjev, medtem ko so se letaki C.M.O.N.S. nahajali v vsaki trendovski restavraciji, baru ali čemu klubu od Pariza do Berlina, same figure pa so se pojavljale na čih evropskih poletnih festivalih, kot je Lovelands na Nizozemskem ter se znašli celo na mobilnikih in osebnih čnalnikih potrošnikov s paketom mobilne in MSN Messenger teme The C.M.O.N.S.

Prizanesli niso niti medijem: po vsej Evropi so novinarje glavnih trendovskih revij, ki pišejo o življenjskem stilu, na njihovih mizah čkali paketi skrivnostnih C.M.O.N.S. ? košarica Cherri; spodnje boxer č znamke Blue; spodnje boxer č Moo in šali v barvi rje Red. Tiskovne izdaje, ki so predstavljale C.M.O.N.S., so bile bile čsno poslane novinarjem in s tem pridale tem gverilskim aktivnostim.

Vseevropsko PR kampanjo so dopolnjevale radijske nagradne igre C.M.O.N.S. v Nčji, Franciji in Španiji, kot tudi spletna sodelovanja in komunikacija na vseh trgih. Medije in javnost so napotili na spletno stran C.M.O.N.S., kjer je imel vsak od karakterjev svoj blog, svetovni splet so napadli Blue in Red virusi, spletna nagradna igra C.M.O.N.S. pa je v Italiji nudila kot prvi dve nagradi štiri karte za udeležbo na MTV-jevem Bologna dnevu, ki je potekal 16. septembra.

MTV je bil Oplov glavni strateški partner pri nagovarjanju ciljne skupine. MTV Under The Radar, ki ga je ustvaril MTVNI Creative. Gre za rock dokumentarec, ki prikazuje kariero slavne rock skupine lutk, The C.M.O.N.S. V dokumentarcu gledalci čeje spoznajo skupino, njihove osebnosti in pogoste škandalozne dogodke, ki spremljajo njihov zvezdniški čn življenja. Serija, ki vsebuje štiri enominutne skice in dražljivo kampanjo, razkriva zanimive skrivnosti skupine The C.M.O.N.S. v intervjujih z raznimi osebami iz čega življenja, ki so sodelovali s skupino; kot so či kirurg, čik na turneji, vodja skupine, lastnik čkluba in punca glavnega pevca. Kampanjo MTV je dopolnjevala uradna mikrostran MTV Under The Radar www.mtvutr.com. Mikrostran vsebuje življenjepise umetnikov, slike paparacev, galerijo fotografij, glasbo, diskografijo, virusno kampanjo in ozadja, ki se lahko naložijo na čnalnik. Spletno stran podpira tudi uradna stran skupine The C.M.O.N.S. Ostali izdelki, narejeni za skupino, so med drugim platnice albumov, naslovnice revij in slika s skupino za kulisjem. Prav tako je bilo za serijo pripravljenih osem rockovskih pesmi, ki jih je napisala in producirala skupina ?The Outcomes,?, skupina, ki dejansko izvaja pesmi skupine The C.M.O.N.S.

Opel bo eden izmed glavnih sponzorjev 2006 MTV European Music Awards 2. novembra v Kopenhagnu, kar še dopolnjuje to sodelovanje. Nova Corsa bo uradno vozilo dogodka. Ustvarjajo podlago za vseevropsko promocijo za stranke, ki se bo zgodila oktobra 2006.


Galerija: