Novice

Šempeter v znamenju novih rekordov, dobili smo državnega prvaka v avtoslalomu !


Vonj po zažganih gumah, nenehna borba voznikov s stožci na progi, neverjetni pospeški?
Vse to so lahko videli številni obiskovalci na Avto poligonu Lčca pri Šempetru, kjer se je v avto slalomu pomerilo rekordno število voznikov ? bilo jih je kar 75! Na zadnji, peti dirki za Pokalno prvenstvo, smo dobili državnega prvaka. To je postal Dragan Gaji? iz Maribora z opel corso. Prvo mesto na današnjem avto slalomu je osvojil Miha Rihtar, sicer zelo znan relist, ki pa je avto slalom vozil prvi?. Očo so se uvrstili tudi čni.

Izvršni direktor AŠ2005 Aleš Zrinski je v Šempetru povedal, da bodo po novem na či prireditvi, kjer bodo čno podelili priznanja najboljšim v avto športu za to sezono, letos prvi? stali tudi najbolje uvrš?eni v avto slalomu.

Najve? tekmovalcev je na današnjo tekmo prišlo ravno iz celjskega ča: čga AMD Šempeter in V-Racing Velenje. Tokrat so se nekoliko boljše odrezali tekmovalci iz Velenja, a kot je povedal čn Gregor Škapin: ?Sem pravzaprav edini v diviziji IV (predelana sprint vozila), ki vozim skoraj popolnoma serijskega clia. Glede na to, da je za prihodnjo sezono v pripravi nov či pravilnik, bom lahko sigurno posegal po višjih mestih.?

Za eksploziven dvig adrenalina je poskrbelo pet čv, ki sicer tekmujejo v reliju in cestno hitrostnih dirkah. Med njimi je bil tudi eden najbolj znanih slovenskih rejlistov Miha Rihtar s svojo "reli specialko" mitshubishijem lancerjem skupine A. Organizatorji so bili še posebej ponosni, da so na štartni ?rti videli tudi izvršnega direktorja njihove panožne zveze AŠ2005, Aleša Zrinskega, ki je bil v svoji dirkalni mazdi MX5 nedvomno eden bolj atraktivnih, saj ima avto zadnji pogon, Aleš pa je še posebej znan kot veliki prijatelj če zavore!

Naj dodamo, da so zaradi rekordnega števila tekmovalcev obiskovalci lahko spremljali finalne vožnje najboljših v trdi temi.


Po dirki so povedali?

Aleš Zrinski, izvršni direktor AŠ2005 in eden najbolj atraktivnih, vsekakor pa lastnik najbolj glasnega avtomobila dirkalne mazde MX5 na današnjem avto slalomu:
?Glede na to, da je bila tema, sem imel kar nekaj težav, saj nismo čnali na takšne pogoje in zato nismo ustrezno pripravili reli avtomobilov. Današnja dirka je sigurno vrhunec v tej panogi! Posebej pa sem vesel, da bodo že letos tudi najboljši tekmovalci iz avto slaloma skupaj stali na čah zraven najboljših relistov, prvakov gorske hitrostne dirke...?

Janko Medved, lastnik znamenitega ?rumenega ča? in tretji v svoji diviziji:
?Lč sem montiral tik pred zdajci. Nča vožnja je zanimiva, ker ne vidiš poti v naprej in ne vidiš stožcev. Prihodnje leto pa se nameravam preizkusiti še v gorsko hitrostnih dirkah.?

Miha Rihtar, znan in uspešen relist, tokrat prvi? tudi na avto slalomu. Absolutni zmagovalec na današnji dirki:
?V Šempeter sem prišel bolj za popestritev, kot da bi res tekmoval. Za zmago sem se moral zelo potruditi, saj nam, relistom, stožci ne pomenijo veliko. ?e pa v avto slalomu podreš stožec, pomeni to dve dodatni sekundi.?


Dragan Gaji?, drugouvš?eni na današnjem avto slalomu in prvi na či za letošnjo sezono, trenutno najboljši voznik v avto slalomu:
?Proga v Šempetru je namenjena hitrim avtomobilom, zato sem z uvrstitvijo zelo zadovoljen! Na spomladanskem slalomu in danes sta me namre? prehitela le avtomobila, ki imata dvakrat ve? č in vedno sta me prehitela le za sekundo. Današnja dirka je bila super, tudi organizatorji so jo dobro speljali. Ker je bila huda konkurenca tako med dirkalniki kot sprint vozili, sem še toliko bolj vesel uvrstitve.?

Sašo Friedrich, predsednik AMD Šempeter, predstavnik organizatorjev in tekmovalec:
?Ne samo s to prireditvijo, zelo sem zadovoljen s celotno sezono. Mislim, da smo postavili res zelo velik mejnik v Sloveniji v tej panogi avto športa. Pohvala in zahvala gre obenem tudi kluboma iz Maribora (MSK Unlimited) in Murske Sobote (Opel klub), ki sta ogromno prispevala k uspešni realizaciji prve sezone avto slaloma pod okriljem AŠ2005. Pohvalil in zahvalil bi se tudi vsem ?lanom našega kluba, ki so zadnjih 14 dni res trdo delali, da je prireditev uspela na takšnem nivoju.?

Namen takšnih avto slalomov je v tem, da cestne č spravijo iz cest in da takšni vozniki sprostijo adrenalin na zavarovani progi, pri tem pa ne ogrožajo drugih. Takšnega tekmovanja se lahko udeleži vsak, ki ima opravljen vozniški izpit, uporablja pa lahko serijsko vozilo, s katerim se sicer vozi vsak dan, denimo v službo.

Za vse dodatne informacije nas lahko obiš?ete na internetni strani www.amd-sempeter.si, nam pošljete člo na [email protected], ali pa nas čte na 041/831-079 (Sašo)Sašo Friedrich, predsednik AMD Šempeter

REZULTATI:

Najboljši v skupni razvrstitvi na današnji dirki:
1. Miha Rihtar, Mitshubishi Lancer EVO 5
2. Dragan Gaji?, Opel Corsa
3. Milan Zorman, Renault Twingo


Najboljši med čni:
Med ženskami je zmagala Jasmina Ribi? iz čga kluba AMD Šempeter.
V diviziji I je zmagal Sašo Friedrich (AMD Šempeter).
V diviziji III je zmagal Mesarec Rudi (AMD Šempeter).
V mladinski kategoriji do 21 let je 2. mesto osvojil Matej Dolinšek (AMD Šempeter.)

Galerija: