Reportaže

Zmagovalec Dirke! je...

Zmagovalec in zmagovalka Dirke!

Zadnje dejanje prvega čostnega šova Dirka! je bilo napeto do konca. Za zmago in nagrado (avto Toyota Yaris Dirka!, paket Modrega kasko zavarovanja Zavarovalnice Maribor, za 10.000 KM čega goriva OMV Super 100 ter komplet zimskih in letnih pnevmatik Dunlop), sta se ?udarila? svetnik v Očnskem svetu čne Trži? in skorajšnji magistrer znanosti za evropske in državne študije Klemen Graši? in diplomirana varstvoslovka in študentka na podiplomskem študiju na Fakulteti za policijsko-varnostne vede smer Policijski management, Tanja Repnik.

Tanja je v zadnjem mesecu prestala kar tri zahtevne operacije pete, saj se ji je na prvi pogled nedolžna ureznina, ki jo je staknila v ?etrti oddaji, ni in ni hotela celiti. Sča Štajerka velja za čo in vztrajno dekle. Kljub čnam in čm težavam je v vsaki oddaji na startu stisnila zobe, se zbrala in odpeljala na robu čga. Vse našteto jo je, ve? kot zasluženo, pripeljalo do superfinala. Prišel je tudi dan, ko sta na startu pred polnimi tribunami obiskovalcev in či slovenskih čih prvakov preteklosti in sedanjosti stala dva dirkalnika ? v enem Modra Miss Tanja Repnik, v drugem Modri Dirka? Klemen Graši?. Še zadnji? so se prižgale č, še zadnji? sta zarohnela motorja. Boj je bil neizprosen, napet, adrenalinski. O zmagovalcu so čle stotinke.
?Jaz sem zmagovalka!?, je svoj čn nastop komentirala Tanja. Med prvimi ji je ?estital komentator zadnje Dirke! Miran Ališi?, ki je bil nad njeno vožnjo navdušen. Enako ali še bolj sta bila nad njenim dirkanjem navdušena mentorja Brane Küzmi? in Andrej Jereb.
Nasprotnk je kajpak govoril sebi v prid: ?Pčn sem, da bi premagal tako vsa dekleta, kot vse fante!? Kljub vsemu pa priznava, da gre velika zasluga za njegovo vozniško in kajpak dirkaško znanje Branetu Küč in Andreju Jerebu.

Kakorkoli, člo je 10 stotink druge etape in zmagovalec prvega slovenskega čostnega šova je postal Klemen Graši?. Na vprašanje ali se veseli vožnje z novim avtom, je malo v šali malo zares odgovoril: ? Vajen sem čih, saj vozim kombi. Zato že zbiram ponudbe deklet, ki bi se rade vozile v njem. Prva se je javila kar Andreja (op.p. Andreja Graši? - bivša biatlonka, Klemnova sestra). Sicer pa bom zelo pogrešal dirkalno Yaris-ko.?

Klemen bo naslednja dva tedna posvetil čo svojim čm. V Kranjskem lokalu jim bo v dopoldanskem ?asu še naprej stregel kavo, delil promocijski material in zdaj, ko je posatal medijska oseba, tudi avtograme. Klub temu, da ne skriva medijskih ambicij, se bo posvetil svoji či karieri in poskusil v ta namen kar najbolje izkoristiti svojo prepoznavnost in slavo.
V čh mnogih pa je (moralna) zmagovalka Dirke! postala Tanja Repnik. Dekle jeklene volje je pokazalo in dokazalo kako se stvari streže. Zanjo je navijala čna sotekmovalcev, ki so bili enotnega mnenja, da si zmago ve?, kot zasluži. Kdo pravzaprav je to neustrašno dekle?
Na kratko ? športnica od glave do peta. Med ?hobije? šteje čnje, plavanje, motociklizem, taekwondo, taebo, rolanje, plezanje, igranje harmonike, hribolazenje in streljanje. Opravljen ima izpit za voditeljico ?olna, je navdušena jadralka, njena velika ljubezen pa je motociklizem. Vozi namre? Hondo CBR600. Eči, samozavestni, komunikativni, či vodnarki najve? pomeni svoboda. Uživa v korenitih spremembah in hitrih preobratih. Ne sprejema nepremišljenih čtev, ne prenese zahrbtnosti, hinavš?ine, rada ima odkrite odnose. Je oseba brez dlake na jeziku. To vedo povedati vsi, ki so kdajkoli imeli opravka s Tanjo.
Dirka! je v cilju in čtno sta njena zmagovalca dva ? najhitrejša in najhitrejši.

Galerija: