Predstavitve

Novi dostavni troj?ek PSA- Fiat


Jean-Martin Folz, predsednik uprave družbe PSA Peugeot Citroen, in Sergio Marchionne, predsednik uprave družbe Fiat, sta v tovarni Sevel Nord, na severu Francije, 7. novembra predstavila novo družino kompaktnih lahkih dostavnih vozil.


Na trg bodo prišla sredi januarja 2007 in bodo nasledila peugeota experta, citroena jumpyja in fiata scuda, katerih imena bodo obdržala.

Nova kompaktna lahka dostavna vozila bodo na voljo v široki paleti karoserij, prostornin(5 do 7 m2) in nosilnosti (1.000 in 1.200 kg), kar bo člo čm uporabnikom najustreznejšo izbiro glede na poslovne potrebe.

Obenem obe družbi razširjata ponudbo kombijev ? čih vozil za prevoz do 9 potnikov.

Proizvodnja kompaktnih dostavnih vozil se odvija v kraju Valencienne, v skupni tovarni obeh družb Sevel Nord, ki zaposluje 4400 delavcev v treh izmenah in letno proizvede do 130.000 vozil.

V tovarni, ki jo operativno vodi PSA Peugeot Citroen, obenem č proizvodnja enoprostorcev visokega razreda vseh treh znamk.

Raznolikost proizvodnega programa je zahtevala posodobitev tovarne, tako delovnih hal, logistike in posameznih delovnih prostorov. Sevel Nord izdeluje kar 14 čih karoserijskih izvedenk na eni proizvodni liniji: enoprostorce, furgone in kombije. Naložba v proizvodnjo tako furgonov kot kombijev je znašala 440 milijonov evrov.

Doslej je tovarna proizvedla okrog milijon vozil dosedanje generacije peugeota experta, citroena jumpyja in fiata scuda, ki so bili lansirani leta 1995.

Po prenovi palete čih dostavnih vozil: citroena jumperja, peugeota boxerja in fiata ducata, maja 2006, obe skupini tako nadaljujeta s pomladitvijo svojih dostavnih programov.

Naslednji korak v sodelovanju sledi leta 2008, s prihodom na trg novega malega dostavnega vozila, ki bo proizveden v Tčji v sodelovanju s Tofas.

Peugeot Slovenija

Galerija: