Novice

KIA MOTORS EUROPE oktobra z rastjo


Kiina prodaja v Evropi je prejšnji mesec dosegla nov oktobrski rekord ?11-odstotno čnje je pomenilo 23.252 prodanih vozil. Ponovno je bilj najbolj iskan model čk Picanto (6.489 prodanih vozil), zatem sledi prenovljeni luskuzni terenec Sorento (3.626) in manjši terenec Sportage (3.476). Oktobra so čo prodajo zabeležili v Nčji, saj so tam prejšnji mesec prodali 3.800 Kij, kar je kar 40 odstotkov ve? kot oktobra lansko leto.

Razlog za umirjanje Kiine četne rasti č v prihodu novih modelov. Prenovljeni Sorento ter nova enopostorca Carnival in Carens so šele pred kratkim prišli v salone, kar potrjujejo dobri oktobrski prodajni rezultati. Z januarjem in prihodom Kiinega novega predstavnika v C segmentu ? ?evropskega? ča - se za Kio če leto velikih čkovanj.

Skupno je Kia v Evropi v prvih desetih mesecih prodala 228.367 vozil, kar je enako kot leto prej in popolnoma v skladu s Kiinimi poslovnimi čti. V tem ?asu se je Picanto (prodanih 70.074 čov) trdno zasidral kot najbolj zaželena Kia, sledita mu terenca Sorento (35.873) in Sportage (30.643). Španija je s prodanimi 39.000 Kijami prvi? v nekajletni zgodovini Kia Motors Europe postala či trg najstarejšega korejskega avtomobilskega proizvajalca.

Že standardno dobro rast na zahodnoevropskih tleh je Kia zaokrožila še z izjemno rastjo v Vzhodni Evropi (kamor sodi še Skupnost nedovisnih držav) - kar 42-odstotno v primerjavi z oktobrom 2005.

Kia Motors Adria Group