Zgodovina

Golf GTI 30 letGolf GTI sodi med ikone športnih kompaktnih avtomobilov. Njegov 30. rojstni dan bo družba Volkswagen obeležila s posebnim modelom Golf GTI Edition 30. Mo? motorja so za vsako leto uspešnega delovanja čli za 1 KM, zato bo Golf GTI Edition 30 na voljo z 230 KM.


Študija Golf GTI Edition 30, ki jo je razvil Volkswagen, je svetovno premiero doživela maja 2006 na rednem čnju ljubiteljev Golfov "Golf Record Day" v nemškem Gelsenkirchnu. Vse od predstavitve naprej so navdušenci z vsega sveta v Wolfsburg pošiljali ?estitke in komplimente z nedvoumnim člom: Nčo takšno vozilo čmo!

Oblikovalci so zato v celoti prevzeli videz študijskega vozila, na katerem pogled najprej pritegnejo matirana ?rno lakirana 18-colska lita platiš?a Detroit. Kupci se lahko brez čla čjo tudi za 18-colska platiš?a Rockingham titanove barve. Dči videz lepo poudarjata podaljšana spodnja dela sprednjega in zadnjega č, lakirana v barvi vozila, in ?ešnjevo č zadnje č. Zčlno prepoznavnost posebnemu modelu pa daje tudi znak Edition 30 na zadku.

Pča priložnost daje čt tudi notranjosti: vrhunski športni sedeži, delno čni v usnje, imajo na sredinskem delu sedeža či karo vzorec GTI Interlagos. Poseben poudarek notranjosti dajejo tudi č okrasni šivi na 3-krakem usnjenem volanu, manšeti prestavne čce in čci če zavore. Na pragovih in dekorativni letvi iz čnega aluminija nad sovoznikovim predalom je rde? napis Edition 30. Rč obrobljeni predpražniki in seveda glava prestavne čce v obliki žogice za golf pa izpolnijo sleherno željo pravih oboževalcev.

V Nčji je Golf GTI Edition 30 na voljo od 28.175 EUR (za či menjalnik), oz. 29.925 EUR (avtomatski menjalnik DSG).

Porsche Slovenija

Galerija: