Predstavitve

Volkswagen Tiguan

Zčlo se je odštevanje do predstavitve Volkswagnovega tiguana: Volkswagen bo ?touaregovega mlajšega brata? na tržiš?e uvedel konec prihodnjega leta ? to športno terensko vozilo (SUV) bo izjemno prilagodljiv in vsestransko uporaben spremljevalec na vseh poteh, terenih in v vseh situacijah. Kako bo izgledal Volkswagnov najnovejši model, ki bo v čni izvedb na voljo v kombinaciji s štirikolesnim pogonom, je že v čtku leta 2006 v Berlinu prikazal Concept A: mreža hladilnika, žarometa, pokrov motornega prostora, sprednja blatnika in koloteka so odsevali zasnovo Tiguana in nakazovali, v katero smer gre njegov razvoj. Pot se bo nadaljevala v Los Angelesu: s svetovno premiero koncepta Tiguan na avtomobilskem salonu v Los Angelesu v čtku decembra bo Volkswagen odkril športno terensko vozilo, ki bo naprodaj že prihodnje leto.

Študijo, ki bo predstavljena v Los Angelesu, bo odlikoval zlasti povsem nov, ti. ??ist pogon TDI? ? dizelski motor prihodnje generacije. S čo modularnega koncepta čih sistemov pri dizelskem pogonu prihodnosti je Volkswagnovim inženirjem uspelo znova zmanjšati emisije škodljivih snovi. Eden od pogonskih sistemov uporablja shranjevalni katalizator dušikovih oksidov (NOX) in tako v celotnem sistemu zagotavlja kar za 90 % manjše emisije NOx v primerjavi z današnjimi pogoni. Volkswagnov ??ist TDI? bo izpolnjeval najstrožje izpušne normative.

??ist TDI-pogon?, predstavljen v Tiguanu, je poleg tega prvi predstavljeni projekt skupnega sodelovanje družb Audi, Mercedes-Benz in Volkswagen, ki bodo okolju prijazne rešitve iskale pod imenom BLUETEC. Cilj tega partnerstva je, da bi se ime BLUETEC uveljavilo kot sinonim za ?iste in če dizelske motorje v osebnih vozilih. Ime BLUETEC sicer čje tiste dizelske motorje, ki izpolnjujejo najstrožje emisijske normative v ZDA. Uporabljene tehnologije, ki jih je predstavil vsak proizvajalec posebej, služijo zmanjševanju čne dušikovih oksidov (NOx) v izpušnih plinih. Dušikovi oksidi so edine snovi, ki jih je pri dizelskih motorjih zaradi zasnove motorja v izpušnih plinih ve? kot pri bencinskih motorjih. Partnerstvo BLUETEC bo člo delovati na avtomobilskem salonu v Los Angelesu.

Porsche Slovenija

Galerija: