Novice

QASHQAI je pripravljen za proizvodnjo


Vozilo Qashqai, Nissanov najnovejši model, bo danes zapeljalo s čh trakov tovarne v Sunderlandu. Qashqai je kompaktni križanec, ki združuje člnosti tradicionalnih družinskih limuzin z možnostjo naprednega 4-kolesnega pogona.


V Sunderlandu imajo do konca leta 2007 namen izdelati približno 130.000 vozil, poleg že č proizvodnje vozil Note, Primera, Micra in Micra C+C, kar potencialno zvišuje celotno število proizvedenih vozil na 400.000 - rekord tovarne.

Qashqai čje eno od najbolj delovnih obdobij tovarne v Sunderlandu v vsej njeni 20-letni zgodovini, saj so v zadnjih 16 mesecih čli s proizvodnjo kar treh novih modelov .

Trevor Mann, podpredsednik proizvodnje v Veliki Britaniji, je izjavil: "Današnji dan je zelo pomemben za našo tovarno, kajti Qashqai bo vodil Nissanova prizadevanja za stabilno in čonosno rast v Evropi."

"Za delovno silo tovarne Sunderland to predstavlja veliko odgovornost. S stalnim trdim delom in čimi rezultati na ču proizvodnje in zanesljivosti smo si vsi to tudi zaslužili."

"Prav tako bi se rad zahvalil vladi, lokalnim oblastem in regionalnim agencijam za razvoj za njihovo stalno podporo ter vsem našim dobaviteljem za njihova nenehna prizadevanja.?

Qashqai predstavlja skupno investicijo v višini 322,8 milijonov evrov ter zagotovitev ve? kakor 3000 delovnih mest v tovarni in v verigi lokalnih dobaviteljev. Prav s tem se je v tovarni ustvarilo 200 novih delovnih mest za čn ?as ter 100 prostih mest za vajence.
Približno 80 % proizvodnje bo šlo v izvoz, čna za prodajo v Evropi. Vozilo se bo izvažalo tudi na druga prekomorska tržiš?a, kot so države Bližnjega vzhoda, Avstralija, Južna Afrika ter tudi na Japonsko - za tovarno v Sunderlandu bo to šele drugi model, ki ga bomo izvažali na Japonsko tržiš?e. Prvo je bilo vozilo Primera leta 1996.

Nenazadnje, vozilo Qashqai je prvi model, ki bo izdelan na nedavno nameš?enem "Nissanovem sistemu integrirane proizvodnje". To je nova, prilagodljiva proizvodna linija, ki jo uporabljajo Nissanove tovarne po celem svetu. Njene če prednosti pred konvencionalnimi proizvodnimi linijami čjejo krajše roke izdelave, izboljšano ergonomijo, primernost za izdelavo ve? modelov, možnost izbiranja stopenj proizvodnje ter čno integracijo z dobavitelji.

Z današnjim čtkom bo proizvodnja vozila stekla na polno v samo 4 tednih, kar bo člo, da bodo lahko koncesionarji po celi Evropi imeli na voljo dovolj vozil za čtek prodaje proti koncu februarja 2007.

Kupci bodo lahko izbirali med tremi vrstami oblazinjenja in štirimi motorji. V februarju bosta na voljo dva bencinska motorja (1,6 l in 2,0 l) ter dizelski motor (1,5 l). Povsem nov dizelski motor prostornine 2,0 litra pa se bo pridružil ostalim aprila naslednjega leta.

Cene za vse izvedenke bodo na voljo pred koncem januarja.

Galerija: