Prototipi

Mustang z italijanskim krojem


Oblikovalski studio Giugiaro, si je dovolili č v obliko ameriške legende in ga predstavili kar v Kaliforniji na Los Angeles Auto Showu. Pri Giugiaru so izvedli velik poseg, ki na prvi pogled daje čtek povsem novega avtomobila, kljub vsemu pa srce ostaja mustangovo. Dovoljenje, da so lahko ´´zarezali´´ v obliko mustanga so si pri Giugiaru zagotovili že v čtku leta 2005, ko so stopili v stik z vodstvom Ford Motor Company in jim predstavili idejo.


Karoserija je na sprednjem delu razširjena za 30 mm in kar za 80 mm na zadnjem delu. Idejo za zadnje č so povzeli z mustanga iz 70let in jih razpotegnili v predel ´´pokrova prtljage´´ . Streha ima stekleno površino, ki se razprostira skupaj z zadnjim steklom do čtka izteka vozila. Vrata se odpirajo navzgor s pritiskom na gumb.

Pod podaljšanim pokrovom V8 motorja s 4,6 litra delovne prostornine, je prostora za 500 konjev. Dodatnih 200 konjev so iztisnili s čo zamenjave vbrizgalnih šob, predelavo sistema za dotok zraka ter izpušnega sistema po sistemu t.i ´´X-pipe´´. Predelan polnilnik polni motor z nadtlakom 0,75 bara. Giugiarov mustang je glede na ameriško verzijo, k tlom pribit za 40mm in leži na 20 čih platiš?ih s pnevmatikami 275/40 spredaj in 315/35 zadaj. Interjer je še bolj svojevrsten kot zunanjost, predvsem usnjeni sedeži in površine v temno rjavem tonu.

Ačnom je s predstavitvijo zadnje verzije Mustanga uspel velik met, kakšen dosežek pa predstavlja ideja oblikovalcev pri Giugiaru, pa prepustimo presojo strokovnjakom. Zanimivo bi bilo slišati, kaj imajo k takšni predelavi dodati Ačni?!

Galerija: