Predstavitve

Seat Altea XL

Seatova altea, ki smo jo le stežka uvrstili med kompaktne enoprostorce ali kompaktne kombilimuzine, je dobila čo sestro, ki ji je dodana še kratica XL. Velika altea je pravi enoprostorec, kar je navzven opazno po 18,5 centimetra či dolžini, ki jo prinese daljši zadnji previs, ča so ogledala, č oblikovan zadek, na uporabnost pa namigujejo tudi strešne letve.

V osnovi bi lahko rekli, da je notranjost altee XL ostala enaka. Razlika je namre? predvsem na zadnji klopi, ki je za 14 centimetrov ča naprej in za 2 nazaj. Kadar imajo zadaj č potniki na voljo najve? prostora za kolena, v prtljažniku ostane še za 517 litrov praznine, z naprej pomaknjeno klopjo prostornina naraste na 635 litrov, s podiranjem deljive zadnje klopi, pa lahko v alteo XL naložite za 1604 litre krame. Enoprostorsko čost dopolnjujejo številna odlagališ?a v notranjosti in mizici na hrbtiš?ih prednjih sedežev.

Motorno paleto sestavljajo enaki motorji kot pri krajši izvedbi ? torej štirje bencinski in trije dizelski agregati. Prostornine bencinskih segajo od 1,4 do dveh litrov, čejši pa je motor 1,8 TFSI. Pri dizlih je osnovni motor 1,9 TDI, ve? dinamike pa prineseta 140 ali 170-konjski izvedbi dvolitrskega TDI-ja. Osnovni 2,0 TSI je na voljo tudi z DSG menjalnikom, ki ga bo junija prihodnje leto pridobil tudi 1,9 TDI. Takrat se obeta tudi nov 1,4-litrski TFSI motor.

Opremljenost altee XL je razdeljena na štiri nivoje: Start, Reference, Stylance in Spot up. V osnovni varnostni opremi najdemo šest čih blazin, ABS in TCS ter Isofix pritrdiš?a. Cene za osnovni bencinski model 1,4 Start se čejo pri 15.990 evrih, oziroma 3.831.940 tolarjih, medtem, ko je osnovni dizel za 660 tolarskih čkov dražji.

Galerija: