Predstavitve

Citroen predstavil C2 Junior Experience

V čnju, da je Mladinsko Prvenstvo FIA verjetno najboljša pot do elite WRC-a, Citroën v letu 2007 lansira "C2 Junior Experience", ki bo potekal med posameznimi deli Mladinskega Prvenstva FIA. To tekmovanje, ustanovljeno leta 2001, se je imenovalo "Super 1600" preden je postalo JWRC za "Junior World Rally Championship". Citroën je bil uspešno prisoten od samega čtka. Leta 2001 se je Sébastien Loeb za volanom svojega avtomobila Saxo z zmagami izkazal na vseh tekmah, pri katerih je sodeloval, in s tem dokazal svoj potencial, ki ga ni nikoli zatajil. Leto za tem se je uveljavil Španec Dani Solà, tudi z vozilom Saxo, ki je bilo zastopano petkrat. In nazadnje so lansko leto zablestele barve z logom dveh puš?ic z zmago Daniela Sorda in njegovega C2 Super 1600. Zato ni če, da bosta drugo leto Loeb in Sordo sovoznika za volanom novega Citroën C4 WRC.

Ker se posamezni deli tekmovanja odvijajo na vseh površinah kot pri Svetovnem Prvenstvu (sneg, zemlja, asfalt), je Mladinsko prvenstvo FIA idealni okvir za izvedbo "C2 Junior Experience". Zainteresirani vozniki bodo morali izbrati med dvema modeloma: C2 Super 1600 in C2-R2, ki ju je razvil in prodajal Citroën Sport. Za udeležence tekmovanja "C2 Junior Experience" bodo veljala ista pravila kot za Mladinsko prvenstvo FIA: starostna meja je 28 let, možnost izbire šestih tekem od 7 predvidenih, omejeno število mehanikov ?

"C2 Junior Experience" ne bo imel lastne razvrstitve, saj bo popolnoma integriran v tekmovanje. To je trgovsko sodelovanje med Citroën Sportom in vozniki tekmovanja "C2 Junior Experience". Tekmeci bodo po vsaki tekmi prejeli nagrade za uvrstitev glede na njihov položaj v skupnem seštevku med sedmimi predvidenimi tekmami. ?e na koncu leta v okviru Mladinskega prvenstva FIA zmaga voznik, ki je tekmoval z vozilom Citroën in sodeloval pri "C2 Junior Experience" mu bo podeljena velikanska nagradna. Dejansko bo lahko z vozilom Citroën WRC sodeloval pri dveh tekmah Svetovnega prvenstva. Drugouvrš?eni voznik na Mladinskem prvenstvu FIA, še zmeraj pod pogojem, da je sodeloval pri "C2 Junior Experience", bo dobil pravico do udeležbe na tekmovanju Svetovnega prvenstva z vozilom Citroën WRC. ?e tekmovalec "C2 Junior Experience" č na tretjem mestu Mladinskega prvenstva FIA, bo sodeloval pri enem preizkusu WRC.

Citroen Slovenija

Galerija: