Novice

Opel Corsa ?AUTOBEST 2007? na rasto?ih evropskih trgih

Rüsselsheim/Bukarešta. Žirija, ki jo sestavlja 13 vodilnih avtomobilskih novinarjev čh trgov srednje in vzhodne Evrope, je izbrala Opel Corso za ?AUTOBEST 2007?. Novinka je bila postavljena na prvo mesto pred Fiat Grande Punto in Peugeot 207. ?Še posebej nas veseli, da je Corsa prejela to nagrado na prev teh čh trgih,? pravi Alain Visser, izvršni direktor marketinga pri Opel/Vauxhall. ?Z ve? kot 21.000 čli v tej regiji so tudi naše stranke pokazale kako vše? jim je nova Corsa.? Na trgih srednje in vzhodne Evrope je bilo to leto registriranih že okoli 4,2 milijona vozil. Okoli 150.000 od teh so predstavljala Oplova vozila, trend pa še naraš?a. Samo v Rusiji in Romuniji se je prodaja vozil Opel v obdobju januar do november 2006 v primerjavi z enakim lanski obdobjem skoraj podvojila, v Ukrajini pa se prodajne številke narasle za dobrih 117 odstotkov.

?Konkurenca v izboru je bila zelo huda. Nova Corsa je izstopala predvsem zahvaljujo? tistemu, kar ponuja za vloženi denar, kot tudi zaradi izpolnjevanja številnih drugih strogih kriterijev žirije. ? je rekel Dan Vardie, predsednik žirije AUTOBEST. ?Nova Corsa predstavlja revolucijo v primerjavi s prejšnjo generacijo. Za njo stoji povsem ča filozofija in prav to se je še kako člo.?

Žirija je ocenjevala in izbrala zmagovalca AUTOBEST na osnovi trinajstih kriterijev. Vsaka kategorija izbora je bila glede na njeno pomembnost vredna čno število č. Najpomembnejšo kategorijo (60 od skupno 240 č) je predstavljala vrednost vozila za vloženi denar. Ostale (regionalne) kriterije so predstavljali distribucijska mreža, razpoložljivost servisov in nadomestnih delov, poraba goriva, vsestranskost in nosilnost, ki so prinesli vsak po 20 č. Vsi ti kriteriji so torej prispevali ve? kot polovico vseh č. Prav tako je žirija ocenjevala lastnosti vozil, ki so bolj ali manj enotne za vse evropske države ? nova tehnologija, vodljivost, čost in prijaznost okolju. 30 č je bil vreden dizajn, ki postaja vse bolj pomemben za stranke tega ča.

Mednarodno žirijo AUTOBEST sestavljajo novinarji, ki predstavljajo skoraj vse najpomembnejše č trge vzhodne Evrope. Je edina neodvisna mednarodna žirija, ki izbira po č ?najboljši nakup za čega kupca?. Letošnjo AUTOBEST žirijo so sestavljali novinarji, predstavniki trinajstih držav te regije, ki so tako pokrivali navidezen trg ve? kot 250 milijonov ljudi. AUTOBEST je druga ča neodvisna žirija v Evropi. Šesta proglasitev AUTOBEST nagrad bo v čtku februarja prihodnjega leta na Poljskem.

AUTOBEST pa ni edina nagrada, ki jo je Opel Corsa letos in do tega trenutka prejela:
- Avto leta 2007 na Danskem (izbor žirije ?Motorjournalisternes Klub i Danmark?)
- Avto leta 2007 na Hrvaškem in nagrada ?Zlatni kota?? (izbor žirije HAU - Hrvatska automobilska udruga)
- Avto leta 2007 v Romuniji (izbor žirije UZEAR)
- Avto leta 2007 v Srbiji (izbor revije Auto Bild)

Galerija: