Predstavitve

Opel bo pove?al sodelovanje z ameriško sestrsko znamko Saturn
Iz General Motorsa so potrdili, da bodo Saturnovi paleti modelov konec leta 2007 dodali še Astro. Tri- in petvratna čca se bosta prodajali v ZDA in Kanadi, proizvajali pa v belgijski tovarni v Antwerpnu.


Carl-Peter Forster, predsednik General Motors Europe: ?To je še en primer kako lahko okrepimo posamezne znamke preko medcelinskega sodelovanja znotraj GM-a. Astra je odigrala pomembno in člno vlogo pri pomladitvi znamke Opel in bo zagotovo pripomogla k poživitvi Saturnove modelne palete.?

Astra bo tako lahko odigrala čč vlogo pri predstavljanju Saturna kot enega izmed najbolj zanimivih novosti, ki bo pritegnila pozornost avtomobilske industrije Severne Amerike. Na čm trgu se Saturn č na ponudbo inovativnih proizvodov z visokimi tehnološkimi standardi, dobrim razmerjem med vloženim in dobljenim ter čimi storitvami za stranke.

?Astra se s svojim evropskim stilom in čimi voznimi lastnostmi zelo dobro vklaplja v Saturnove prodajne salone,? pravi Jill Lajdziak, generalna direktorica Saturna. ?Prav tako kaže na naš trud, da kar se da hitro predstavimo nova vozila na našem trgu in z bliskovito hitrostjo prenovimo celotno Saturnovo paleto modelov.? Z roadsterjem Sky, Aura sedanom srednjega razreda, Outlook crossoverjem, novim kompaktnim crossoverjem Vue in Astro, niti eden Saturnov model v letu 2008 ne bo na trgu prisoten dalj ?asa kot 20 mesecev.

Od prihoda na trg marca 2004 je bilo v Evropi prodanih ve? kot 1,2 milijona enot tretje generacije Astre, ki je po prodaji v segmentu kompaktnih vozil trenutno na drugem mestu v zahodni Evropi. Nova izvedba Astre bo z osveženim dizajnom in novimi motorji pri trgovcih na voljo od marca 2007. Kupci Opel Astre bodo imeli na voljo širok izbor enajst čih motorjev z čo od 90 do 240 KM. Z dvema novima 1,6-litrskima bencinskima in dvema posodobljenima 1,7 CDTI common-rail turbodizelskima motorjema, bo družina Aster dodatno ponujala izjemno čnkovite pogonske agregate. Jeseni 2007 se bo Astram pridružila še štirivratna čca, ki bo zagotovo izjemno popularna na trgih srednje in vzhodne Evrope.

Podpredsednik GM-a Bob Lutz je postavil to sodelovanje v širši kontekst: ?Saturn in Opel se naravno dopolnjujeta. Delita podobne demografske člnosti in pozicioniranje znamke na njunih trgih. Njuno sodelovanje pomeni, da bo vsaka znamka imela čn in bogat portfolio, ki bo kar se da stroškovno čnkovit ? pa kljub temu jima ne bo potrebno deliti prav vsega.?

Galerija: