Novice

Honda CR-V ? slovenska predstavitev

Potem, ko je bilo v svetovnem merilu izdelanih preko 2,5 milijona hond CR-V, v Evropi prodanih preko 700.000 in v Sloveniji okoli 1000, je prišel ?as za novo generacijo, ki je ta teden zapeljala na naše ceste. Nova CR-V je oblikovno dovolj samosvoja, da je ne bo mo? zamenjati. Medtem, ko spodnji del karoserije z oddaljenostjo od tal in robustnostjo deluje terensko, zgornji del precej bolj spominja na osebna vozila.

Novi CR-V je na čn namestitve rezervnega kolesa v dno prtljažnika krajši, hkrati pa tudi nižji in širši od predhodnika. Tudi limuzinska notranjost z voznimi lastnostmi vred se je pomaknila bližje cestnim avtomobilom. Prestavna čca je blizu volana, ča zavora spominja na čce samodejnega menjalnika, zadnja klop je vzdolžno ča, v zadku pa se nahaja 556-litrski prtljažnik s čo, ki jo je mo? namestiti v dve višini.

Motorno paleto sestavlja že znani 2,2-litrski turbodizel s 140 KM in povsem novi dvolitrski bencinski štirivaljnik s 150 KM in 192 Nm čega navora. Poleg dizla naj bi bil tudi bencinec zelo čn, saj obljubljajo le malenkost preko osem litrov porabe. Oba motorja sta povezana s šeststopenjskim čim menjalnikom, kot opcija je z bencinskega na voljo petstopenjska avtomatika. Normalno je CR-V gnan na prednja kolesa, po potrebi pa se v trenutku č še pogon na zadnja do razmerja 65% spredaj in 35 zadaj.

Paketi opreme se delijo na elegance, executive in executive plus. Serijskih je šest čih blazin, sistem za uravnavanje stabilnosti vozila in prikolice, dvokanalna samodejna klima ter čna opreme namenjene udobju. Bogatejša paketa prineseta še ve? udobja in v či fazi celo aktivne č, aktivni tempomat ACC, ki samodejno pospešuje in zavira, ter celo sistem CMBS za izogibanje čnju, ki sprva čo opozarja, nato zavira, na koncu pa vklopi še sisteme za varovanje potnikov. Med opcijami tako ostanejo le še navigacija, bluetooth in vzvratna kamera. Cene za novi CR-V se čejo pri 29.850 ? (7.153.254 SIT) in segajo do 42.990 ? (10.302.124 SIT).

Alpra