Novice

Fiat Scratch v Detroitu

Na avtomobilskem salonu v Detroitu je razstavljeno konceptno vozilo Fiat Scratch, ki ga je zasnoval Uroš Pavasovi?, mladi slovenski oblikovalec, diplomant Fakultete za arhitekturo v Ljubljani in diplomant podiplomskega študija na Royal College of Art.

Navdih za izdelavo vozila je legendarni Fiat 500 in se zgleduje po modernih trendih individualizma. Karoserija je sestavljena iz ve? barvanih plasti in ob vsakem neprevidnem parkiranju, z vsako novo živobarvno prasko, avtomobil postaja vedno bolj trendovski, saj je opraskan bolj poseben, bolj ?cool?.

V čkovanju novega Fiata 500 je Avto Triglav podprl projekt, ki izraža duhovitost in v ljudeh prebuja domišljijo.

Maketa v naravni velikosti je čla nastajati avgusta 2006 kot čnalniški model in bila v obliki pomanjšane makete razstavljena kot či projekt na Royal College of Art v Londonu. Odziv javnosti je bil izjemen in avtomobil je bil izbran za razstavo Mittomacchina v Muzeju sodobne in moderne umetnosti v Roveretu, kjer bo na ogled do maja 2007 (razstava je odprta že od 2. decembra 2006).

Fiat Scratch v naravni velikosti, ki je razstavljen v Detroitu, znova demonstrira zmožnost slovenskih oblikovalcev in sodelovanje slovenskih avtomobilskih dobaviteljev. Rčnalniški model je bil izdelan v Auotdesk Alias studiu, Peter Grabnar iz EP Studia je zasnoval tehnološko izvedbo makete, Kovinoplastika Lož je zrezkala karoserijo na 5 osnem rezkarju, RAMPF je v Nčji nanesel modelirni material na karoserijo, Iskra Avtoelektrika je izdelala vse če kose, Sinter je izdelal zavore, Avto Triglav pa je sponzoriral vsa črska dela.

Avto Triglav

Galerija: