Novice

Komercialni rezultati 2006: prehodno leto za Renault

Pomembna dejstva:

? 4-odstotno zmanjšanje prodaje po svetu je rezultat čh dosežkov na raznih trgih.
- 8,8-odstotna rast prodaje izven Evrope* z vozili znamk Renault, Dacia in Renault Samsung. Prodaja izven Evrope je v letu 2006 dosegla že 30 odstotkov skupne prodaje Skupine Renault.
- 8,7-odstoten upad prodaje v Evropi, kjer so bili vidni prvi rezultati selektivne komercialne politike in priprav na predstavitev novih modelov.
? Uspeh modela Logan: 247.083 prodanih vozil pod znamkama Dacia in Renault.
? V Evropi je Clio zaradi uspeha modela Novi Clio dosegel 26,5-odstotno rast prodaje.
? Očn čtek prodaje modela Clio III. Logan je dosegel če rezultate na vseh trgih. Dča prodaja lahkih gospodarskih vozil Renault.
? V Sloveniji je Renault tudi lani ohranil svoje čjivo vodilno mesto (22,09-odstotni delež trga osebnih in lahkih gospodarskih vozil). Z doslednim izvajanjem selektivne komercialne politike je Renault za dobri dve odstotni či čl svoj tržni delež v prodaji čim osebam.


?V letu 2007 bo Renault spet dosegel rast prodaje od poletja naprej. Izven Evrope bo prodaja še naprej rasla in Skupina Renault bo okrepila svojo komercialno organizacijo v okviru priprav na prihod novih izdelkov. V Evropi se bo v prvi polovici leta nadaljeval negativen trend, toda v drugi polovici leta se bo s prihodom novih modelov Twingo in Laguna čl ponoven vzpon prodaje, pri ?emer bo donosnost še naprej ostala naša prioriteta. Skupno čkujemo majhno rast, zlasti v drugem polletju.? je pojasnil Patrick Blain, izvršni podpredsednik Renaulta za prodajo in trženje.

Skupna prodaja v svetu je leta 2006, ki je bilo za Skupino Renault prehodno leto, nazadovala za 4 odstotke na 2.433.604 vozil.

Izven Evrope je prodaja zrasla za 8,8 odstotka na 742.019 vozil, predvsem zavoljo širitve prodaje modela Logan, dosežkov znamke Renault Samsung Motors in rasti znamke Renault na mednarodnih trgih. S koncem leta 2006 je prodaja izven Evrope pomenila že 30 odstotkov skupne prodaje Skupine Renault. K tej rasti je prispevala vsaka od treh znamk ? Renault, Dacia in Renault Samsung Motors.

Renault Slovenija