Predstavitve

Sequel je boljša, ?istejša rešitev, ki ne potrebuje nafte
General Motors je najavil vozno čco tehnološko najnaprednejšega avtomobila, kar jih je bilo kdaj narejenih, Sequel, GM-ovo rešitev, ki svetu daje ?istejše vozilo, ki ne potrebuje nafte in je boljše v skoraj vseh pogledih.

?General Motors dokazuje, da napredna tehnologija lahko odstrani avtomobil iz okoljskih razprav in zmanjša našo odvisnost od nafte,? je rekel Larry Burnd, podpredsednik GM-a za raziskave in razvoj ter strateško čtovanje. ?Sequel jasno kaže, da je naša vizija za prihodnost avtomobila ča in trajnostna.?

Sequel je bil predstavljen leta 2005 na severnoameriškem mednarodnem avtomobilskem salonu v Detroitu. Gre za prvo vozilo na svetu, ki uspešno združuje pogonski sistem na vodikove gorivne celice s široko paleto naprednih tehnologij, kot so či sistem krmiljenja in zaviranja po žici (tehnologija by wire), motorji na pestu koles, litij-ionski akumulatorji in lahka aluminijska zgradba. Kot gorivo uporablja ?isti vodik, ki se proizvaja z obnovljivimi metodami in oddaja samo vodo in paro.

?Sequel temeljno spreminja osnovno zgradbo današnjih avtomobilov ? motor z notranjim izgorevanjem, nafto in mehanske sistem zamenjuje s pogonom na gorivne celice, vodikom in čimi sistemi,? je rekel Burns. ?S Sequelom je GM ustvaril čo vozilo, ki strankam obljublja vznemirjenje in vodi k čemu trajnostnemu avtomobilskemu prevozu.?

V primerjavi z drugimi vozili na gorivne celice lahko Chevroletov Sequel prevozi ve? kot 480 kilometrov med dotakanji in živahno pospešuje, saj doseže 100 km/h v približno 10 sekundah. Sequel ima tudi vse lastnosti, ki bi jih čkovali v vrhunskem, petsedežnem crossover SUV-ju, čo z impresivno obliko, prostorno notranjostjo in v celoti aluminijasto karoserijo ter zgradbo, ki je oblikovana v skladu z vsemi veljavnimi zveznimi standardi za avtomobilsko varnost. Ima nevpadljivo, deskarsko šasijo, ki pokriva vse glavne dele pogona, zavornega sistema in vzmetenja.

?Sequel je vozilo, ki je boljše v skoraj vseh pogledih ? hitrejše, bolj stabilno, lažje za upravljanje, lažje za izgradnjo, boljšega videza, medtem ko je varno in v zrak izpuš?a samo vodne hlape,? je rekel Burns.

Druge prednosti čjejo:
? neprimerljiv nadzor na snegu in ledu ali neravnem terenu;
? 70 odstotkov ve? navora za brezprimeren pospešek;
? krajše zavorne razdalje;
? možnost ?sporazumevanja? z drugimi vozili glede prometnih zastojev in razmer na cesti.

?Pred štirimi nas je naš predsednik in izvršni direktor Rick Wagoner izzval, da v celoti na novo premislimo o avtomobilu,? je rekel Burns. ?S Sequelom smo odgovorili na Rickov izziv, tako da smo na novo odkrili avtomobil in ga čli. Pokazali smo novo osnovo za vozila, ki se lahko obnese za prihodnost.?

Galerija: