Novice

S sodobno paleto Fordovih vozil je v letu 2006 dosežena ve?ja prodaja in proizvo


- Leto 2006 je bilo za Ford Evropo v znamenju rasti.
- Skupna Fordova prodaja na vseh trgih je bila višja za 4.8 odstotka.
- Proizvodni rekordi v tovarnah v Kölnu, Kocaeliju in St. Petersburgu.Ford Evropa je v letu 2006 dosegla čo prodajo na vseh evropskih trgih, kar pomeni prodanih 81.000 vozil ve? v primerjavi s preteklim letom.

Vča prodaja je bila zabeležena na vseh pomembnejših evropskih trgih kot so: Velika Britaniji (vodilna blagovna znaka že 30. zaporednih let), Italija, Belgija in Rusija, kjer so zabeležili rekorde v prodaji in rasti tržnega deleža.

Celotna prodaja v Rusiji se je čla preko 100 odstotkov na 124.500 vozil, kar predstavlja 64.400 vozil ve?, kot v letu 2005. V proizvodnji St.Petersburga beležijo svojevrsten rekord, saj so čli proizvodnjo za kar 89 odstotkov (62.400 vozil Focus). Vse to pa je pripomoglo k ohranitvi vodilne pozicije najboljše tuje blagovne znamke v Rusiji.

Najboljše prodajne številke je v letu 2006 dosegel model Ford Focus, ki so bile če za 3 odstotke v primerjavi z lanskim letom. Prodaja Ford Fieste se je čla za 8 odstotkov. Ford Transit je skupaj s Ford Transit Connectom dosegel 3 odstotno rast.

?S-MAX in Transit, ki sta osvojila naslov ´Avto leta´ in ´Mednarodni dostavnik leta´ in osvojeni ´Konstruktorski naslov 2006´ v rallyju jasno dokazujejo, da je bilo leto 2006 leto napredka in okrepitev pozicije blagovne znamke Ford v Evropi,? je dejal John Fleming, predsednik in CEO Ford Evropa.


Preostalo dosežki Ford Evrope v letu 2006 so:

- Ford v Veliki Britaniji ostaja vodilna prodajna blagovna znamka že 30. let. Ford Transit pa najbolj prodajan gospodarski model že 41.let zapored.
- Ford ostaja najbolj prodajna blagovna znamka v Tčji.
- Ford je vodilni uvoznik v Italiji.
- Ford Transit ostaja najbolj prodajano lahko gospodarsko vozilo v Evropi.
- Ford Focus ostaja vodilni model v Veliki Britaniji, Irski, Rusiji.
- Ford Focus je prevzel vodilno prodajno mesto tudi v Gčji.


Summit Motors