Novice

Odli?na prodaja modela S-MAX je pove?ala tržni delež v januarju

? Skupni Fordov tržni delež je presegel 9%.
? Maloprodaja se je čla na 10,400 avtomobilov oziroma na 8%.
? Prodaja lahkih gospodarskih vozil je bila ča za 15,6%.


Pčna prodaja novega S-MAXa, ki je osvojil naslov Evropski avto leta 2007, je pripomogla k čnju Fordovega evropskega tržnega deleža v januarju.

V januarju je bilo prodanih 7,100 S-MAXov. Skupno je Ford z modelom Galaxy prodal 8,400 enoprostorcev, kar je trikrat ve? kot leto poprej.


Oče rezultate beleži Ford tudi v segmentu lahkih gospodarskih vozil z modelom Ford Transit, ki je osvojil prestižno lovoriko Evropski dostavnik leta 2007. Meseca januarja je bilo registriranih 16,100 vozil, kar pomeni 22% ve? kot v istem obdobju lani.

Skupno je Ford v januarju prodal 25,000 gospodarskih vozil, kar znaša 15,6% (ali 3,500 vozil) ve? kot v lanskem januarju.

Velika Britanija je ponovno najuspešnejši Fordov evropski trg. Pčna prodaja za 9.5% pomeni 34,700 prodanih avtomobilov in kar 18,2% tržni delež.

V januarju je Ford zabeležil čo prodajo tudi v Italiji, Španiji, Franciji, na Portugalskem, v Belgiji, na Danskem, Norveškem, v Avstriji, na Poljskem, v Gčji in na Madžarskem.

Na Irskem pa beležijo z 8,300 vozili svojevrsten rekord prodanih Fordov v tej državi.

?Zelo smo veseli, da sta se prodajni in tržni delež čla že takoj na čtku tega leta. Dobre januarske rezultate je prinesla ča prodaja vozil nižjega segmenta in tovornih modelov. Rezultati so podkrepljeni s čnim obiskom v prodajnih salonih in z čo prodajo evropskega avtomobila leta 2007, modelom S-MAX,? je dejal Stephan Odell, podpredsednik za trženje, prodajo in servis pri Ford Evropa.