Pnevmatike

Fulda EcoControl: Dolžina je pomembna!

Ko smo v nedavni anketi postavili vprašanje, s ?im ljudje povezujejo mero "šest metrov", je bil najbolj pogost odgovor "dolžina dveh avtomobilov". Tako je odgovorilo 51% Špancev, takoj za njimi pa Britanci z 42%. Poljska in Nčja sta bili tesno druga ob drugi na tretjem in ?etrtem mestu z 39% in 38%, Italija pa s svojimi 30% prav tako ni dale? zaostajala za njima. Verjetno je ča velikost avtomobila v Italiji manjša kot kjerkoli drugje v Evropi! Pa še nekaj nenavadnih odgovorov na vprašanja ankete: višina žirafe; širina nogometnega gola; širina moje hiše; pot, ki jo v eni uri naredi polž.

Anketo je čla Fulda, vodilni nemški proizvajalec avtoplaš?ev, sovpadala pa naj bi z lansiranjem njihovega novega letnega avtoplaš?a EcoControl. Anketirance širom po Evropi smo torej povprašali, kaj je zanje sinonim za šest metrov, kar je krajša zavorna pot, s katero se ? zahvaljujo? posebni zmesi in dezenu za oprijem na mokrem ? ponaša pnevmatika EcoControl, ?e jo primerjamo z njeno predhodnico.

Ne samo, da EcoControl č krajšo zavorno pot, pripomore tudi k manjši porabi goriva. Manjša poraba goriva izhaja iz zmesi na osnovi silike, ki se uporablja za izdelavo pnevmatike EcoControl. V primerjalnih testih kotalnega upora z najbolj priljubljeno pnevmatiko srednjega cenovnega razreda je EcoControl pokazala bistvene prednosti, saj čo č letni prihranek pri gorivu v višini 80 EUR*.

Poleg tega njen globlji dezen tekalne plasti v primerjavi s Fuldino prejšnjo letno pnevmatiko pomeni do 20% (6.000 kilometrov) čo vzdržljivost.

EcoControl tako predstavlja čo kombinacijo cenovne vrednosti in kakovosti, prihrani pri gorivu, poleg tega pa je trpežna in zanesljiva v vseh voznih razmerah.

Kot pravi Irena Kocjan, direktorica za trženje blagovnih znamk družine Goodyear za srednjo in jugovzhodno Evropo: "Fulda je blagovna znamka, ki se odziva na potrebe ´racionalnega kupca´. Ti kupci vedo, kaj čjo in se zavestno čjo, v kaj bodo vložili ve? in v kaj manj denarja. Kar zadeva pnevmatike, niso pripravljeni ubirati srednje poti pri nobenem od vidikov varnosti, bedijo pa nad ceno, zato čjo proizvode najboljše kakovosti, ki za dano ceno ponudijo kar najve?. Fulda zagotavlja, da so raziskave in razvoj v EcoControl dale rezultate, ki zadovoljujejo vse te zahtevne kriterije, zaradi ?esar predstavlja EcoControl za ´racionalnega kupca´ najboljšo izbiro."

Nekaj o anketi Fulda EcoControl
Fuldino anketo je izvedla belgijska ustanova IPSOS januarja 2007 med 5000 anketiranci v starosti od 15 do 64 let, in sicer v petih evropskih državah: Nčji, Italiji, Poljski, Španiji in Veliki Britaniji.

Galerija: