Novice

Mazdine svetovne premiere v Ženevi 2007

Mazda Motor Corporation se na prvem evropskem avtomobilskem salonu v letu 2007, v Ženevi od 8. do 18. marca, predstavlja s kar tremi svetovnimi premierami. Povsem nova Mazda2 je prvi serijski predstavnik nove etape v razvoju Mazdine ?zoom-zoom? filozofije, za družbo pa ji bo Mazda Hakaze, konceptni avtomobil, ki seveda še gleda v prihodnost. Kontinuiteto razvoja uspešnih modelov, ki so že na trgu, zastopata nova Mazda3 2.0 MZR-CD turbo-diesel in Mazda CX-7, evropska čca v ZDA že uspešnega crossover špotnega terenca.

Mazda Hakaze ? kompakten ?crossover-coupe? čnjen z roadsterjem

Ženevska premiera, konceptna študija Mazda Hakaze je tretja čca Mazdinega novega Nagare-dizajnerskega jezika, katerega avtor je Mazdin svetovni direktor dizajna, Laurens van den Acker. Prva dva sta bila konceptna Mazda Nagare, po katerem je nova oblikovalska sner dobila ime in Mazda Ryuga (januarja letos na salonu v Detroitu). Hakaze so zasnovali in izdelali v Mazdinem Evropskem design centru v bližini Frankfurta in je edinstven križanec med kupejem in športnim terencem in roadsterjem. Pod zunanjimi člnimi čmi Nagare - linijami je svojevrstna notranjost, ki kombinira oblike peš?enih sipin, naravne materijale in hladno funkcionalnost, namenjeno deskarjem z zmajem (kite-surfing).
Mazda Hakaze je prvi Mazdin avtomobil, ki je doživel predstavitev v virtualnem svetu, na portalu Second Life www.secondlife.com . Obiskovalci si po prijavi v virtualni svet Second Life, na Mazdinem otoku Nagare lahko ogledajo virtualno predstavitev avtomobila in opravijo testno vožnjo. ?e premagajo vse ovire na poti imajo možnost sodelovati pri nagradni igri.

Nova Mazda2 ? kompkatna, lahka in zabavna

Mazda si je Ženevo izbrala za svetovno premiero svojega novorojenca v segmentu B, spodnjem srednjem razredu, ki je v Evropi zelo pomemben in še vedno v porastu. Mazda2 je veliko ve?, kot samo čjna menjava modela ? je prva v č novi generaciji Mazdinih avtomobilov in izraz novega ?zoom-zoma?. ?isto nova Mazda2 vsebuje požlahtnen Mazdin DNA in poudarjene vse pozitivne člnosti avtomobilov kompaktnega razreda, obenem pa ustreza vsem svetovnim okoljskim in varnostnim standardom. Z novimi čni karoserije in čo uporabo jekla z visoko natezno trdnostjo je nova Mazda2 varnejša in tišja, obenem pa okoli 100 kg lažja od svoje istoimenske predhodnice. Kajpak, je tudi skromnejša na bencinski ?rpalki.

Zunanjost Mazde 2 je oblikovana čo, z čo Mazdino identiteto, notranji dizajn pa je osvežč svojevrsten z izraženimi oblikami, ki ?vrstost združujejo z čim vizualim čnkom. K temu gre dodati čtno skrb za funkcionalnost, kot na primer visok položaj prestavne čce za lažje pretikanje, ali pa nov predal s polico za revije.

Mazda2 ima za zdaj dva bencinska motorja: 1.3 litrski MZR motor zmore 75 ali 83 KM (odvisno od tržiš?a), 1.5 litrski pa 103 KM. Nekaj mesecev po čtku prodaje bo za Evropo na voljo tudi čn MZ-CD 1.4 litrski diesel.
Prodaja nove Mazda2 se bo v Sloveniji čla v oktobru letos.

Mazda3 MZR CD ? nova športna dieselska čca

Tretja Mazdina svetovna premiera v Ženevi je bestseller Mazda3 z čim 2.0-litrskim dizlom, ki združuje športno vožnjo ter nizko porabo goriva in s katerim bo Mazda3 v Evropi postala še popularnejša. Z velikim navorom - 360 Nm pri vsega 2000/min je eden čih v razredu - in s 105 kW (143 KM) č pri 3500/min dobi že sicer živahna in okretna Mazda3 pravi športni čj. Včo vbrizgavanje goriva prek skupnega voda zagotavlja uglajen tek in nizko porabo vsega 6 litrov goriva na 100 km (kombinirano) ne glede na karoserijo, ki je tudi s tem motorjem lahko ča limuzina s štirimi vrati ali prisekana s petimi vrati.
Mazdo3 MZRCD 2,0, ki v Sloveniji nosi oznako Mazda3 CD143 ali Mazda3 Sport CD 143 je že č čti z opremami TX Plus, GT in GTA. Za opremo TX Plus bodo kupci v aprilu, ko bodo prispele prve dobave, odšteli 20.923 ?

Mazda CX-7 ? športni terenec v športni obleki

Na Ženevskem salonu je še en avtomobil, ki Mazdino inovativnost kaže v najboljši č ? gre za evropsko izvedbo nove Mazde CX-7, ki bo na trgu ?ez nekaj mesecev. Križanec v enem avtomobilu združuje visoke zmogljivosti, športni dizajn, funkcionalnost športnih terencev in udobje ter temu primerno vsestransko uživanje v vožnji. Poganja ga čn MZR 2.3 litrski benciski turbo-motor z direknim vbrizgavanjem goriva in intercoolerjem. Posebej za Evropo razvit šeststopenjski či menjalnik prenaša mo? na Mazdin elektronsko krmiljeni t.i.?torque split? štirikolesni pogon ? skratka, zagotovljeni so ?zoom-zoom? užitki, ki jih ni najti v čjnem športnem terencu. Dodatek k zabavi je dolg seznam serijske opreme, s katero je Mazda CX-7 idealen avto za športen in vsestransko aktiven življenjski slog.
CX-7 bo v Sloveniji naprodaj predvidoma v septembru letos, cena pa bo okoli 30.000?.

Galerija: