Predstavitve

Renault Twingo, se prilagodi vašemu življenjuRenault je že dolgo eden najpomembnejših izdelovalcev malih avtomobilov in je od čtka prodaje aprila 1993 prodal že ve? kot 2,4 milijona primerkov modela Twingo. Predstavitev Novega Twinga, ki bo naprodaj junija letos, je sestavni del ?Renault Zaveze 2009? v kateri je napovedanih kar 26 novih modelov, izmed katerih jih bo 13 namenjenih osvajanju novih kupcev in novih trgov. Novi Twingo čje ponudbo Renaulta v segmentu malih avtomobilov, med katerimi so tudi modeli Clio Storia, Modus in Clio III.


Novi Twingo ima boljše če lastnosti od svojega predhodnika zavoljo podvozja, ki je prevzeto iz segmenta B in ponudbe motorjev. Med njimi je tudi novi bencinski motor TCE 100 (Turbo Control Efficiency) z čo 100 KM, ki ponuja najboljšo kombinacijo zmogljivosti in gospodarnosti v svoji kategoriji. Novi Twingo prav tako cilja na širši, bolj mednaroden krog kupcev, saj ima z čco GT tudi oblikovno jasno izražen čn čj, vse čce so prepoznavne z robustnimi obrisi, poleg tega pa bo prvikrat na voljo tudi z izjemnim dizelskim motorjem 1,5 dCi in ? za britanski trg - z volanom na desni strani.

Novi Twingo je še en dokaz znanja in izkušenj Renaulta na ču optimalne izrabe in prilagodljivosti notranjega prostora, saj do popolnosti izkoriš?a sicer majhno dolžino 3,6 metra. Notranji prostor je izjemno prilagodljiv tudi zaradi štirih čnih vzdolžno čih sedežev. Ob tem je prtljažnik v Novem Twingu či v svojem razredu, saj v odvisnosti od položaja zadnjih sedežev meri od 165 do 285 litrov (po normah VDA), z zloženima zadnjima sedežema pa kar 959 litrov. Novi Twingo ima preklopen naslon sovoznikovega sedeža, kar mu č prevoz do 2,15 metra dolgih kosov prtljage.

Novi Twingo je tudi komunikativen in gostoljuben, zato ima med drugim lahko vgrajen tudi ?Audio Connection Box?, ki č predvajanje glasbe s predvajalnikov iPod? in MP3 ali USB čv na tovarniško vgrajenem avdio sistemu in obenem upravljanje s priznanim upravljalnikom ob volanu. Novi Twingo ima za varnejšo vožnjo lahko vgrajen tudi Bluetooth či nadzor telefona s funkcijo zadržanja klica.

Kupci si bodo lahko svoj novi avto po lastnih željah dodatno okrasili zunaj in znotraj. V duhu "my Twingo" bodo na voljo kompleti nalepk za popestritev zunanjosti, znotraj pa bo Novi Twingo mo? obogatiti s čimi či kot na primer ?Organizer Box? in ?Makeup Box?.

Varnost je bila za snovalce Novega Twinga - kot vedno ? na vrhu prioritetnih ciljev. Pri delu so se posvetili vsem elementom na tem čem ču, od dobre predvidljive lege na cesti in sistemov za čvanje nezgod, do zaš?ite potnikov v primeru trka. ?vrsta zgradba Novega Twinga, zmogljive zavore in obese, ergonomija in niz opreme iz višjega segmenta ta novi mali avto po varnosti uvrš?ajo na sam vrh razreda malih mestnih avtomobilov in mu čjo dobre rezultate tudi pri najstrožjih preskusnih trkih. Nove so tudi številne funkcije za udobje in varnost, ki jih Twingo doslej ni imel, med drugim: stranske varnostne blazine, samodejna klimatska naprava, regulator in omejevalnik hitrosti, po višini nastavljiv volan, samodejni vklop žarometov, itn.

Novi Twingo kljub vsemu ostaja cenovno zelo dostopen, tako ob nakupu kot tudi za uporabo. Z motorjem 1,5 dCi združuje skromno porabo goriva in prav tako nizek izpust CO2 ? le 113 g/km. Pravzaprav Novi Twingo z izpustom CO2 ne preseže vrednosti 140 g/km niti z najzmogljivejšim motorjem in s tem Novi Twingo pomembno prispeva k izpolnjevanju obljube ?120-140g/km CO2? v okviru ?Renault Zaveze 2009?.

Novi Twingo je prvi avto iz niza prenove čh modelov v okviru ?Renault Zaveze 2009? in je moral izpolniti zelo če zahteve po kakovosti in donosnosti. Novi Twingo bodo izdelovali v tovarni Revoz v Novem mestu v Sloveniji.

Novi Twingo: saga se nadaljuje?

Renault je kot velikoserijska znamka že desetletja aktivno navzo? v segmentu malih avtomobilov. Od čtka prodaje aprila 1993 je Twingo osvojil že ve? kot 2,4 milijona kupcev, ki tvorijo zelo raznoliko čnstvo. Danes ima Novi Twingo vse atribute, ki so potrebni za nadaljevanje zgodbe o uspehu, saj je čn za še širši in tudi bolj mednaroden krog kupcev.

Renault ? pomemben igralec v segmentu malih avtomobilov

Twingo je od razkritja na pariški avtomobilski razstavi jeseni 1992 temeljito spremenil svet mestnih avtomobilov. Povrh svojih vsevprek hvaljenih člnosti je Twingo pustil neizbrisno sled tudi z izvirnim in čim oglaševanjem, ki je še utrdilo njegov (p)oseben ugled. Kot odgovor na č se želje kupcev se je Twingo v svojem 14-letnem življenjskem obdobju pojavljal v obliki sedmih kolekcij ter številnih posebnih in omejenih serij.

Novi Twingo ? nova razširitev Renaultove ponudbe v segmentih A in Bv

Prodaja malih avtomobilov je bila na evropskem trgu od leta 2000 razmeroma stabilna, a to ne pomeni, da tržne razmere niso bile izredno če, saj so se priznanim evropskim znamkam v zadnjem ?asu pridružili še novi tekmeci iz Azije. Kljub temu Renault izstopa kot eden glavnih igralcev v tem segmentu, Novi Twingo pa pomeni razširitev ponudbe te znamke, s katero naj bi dosegli optimalno pokrivanje potreb tega dela trga. Ob dolžini 3,60 metra je Novi Twingo čn, komunikativen majhen avto. Ob njem Clio Storia (dolžina: 3,80 m) ponuja univerzalnost in nizke stroške uporabe, na drugi strani pa se Modus (prav tako 3,80 m) č na družinske kupce in vabi z obliko in prilagodljivostjo malega enoprostornika. Nenazadnje Clio III ponuja lastnosti in opremo velikega avtomobila v okviru skupne dolžine, ki ostaja pod mejo 4 metrov.


Pčn za nove kupce in nove trge

Novi Twingo ima dvojno nalogo. Prvi del je nadgradnja ugleda in uspeha predhodnika. V Franciji in Nčji je kar 47 odstotkov kupcev Twinga ostalo zvestih temu modelu in so ga zamenjali z novim Twingom. Drugi del naloge je doseganje in osvajanje novih ciljnih skupin kupcev, ki iš?ejo varen, vsestranski, čn in živahen avto majhnih zunanjih mer. Tretjina evropskih kupcev malih avtomobilov je mlajših od 35 let, čo z 11 odstotki mlajših od 25 let. Med novimi ciljnimi skupinami kupcev bo Novi Twingo poskusil ugajati prav tem mladim, ki so čnoma mestni popotniki, privrženi novim tehnologijam in katerim avto predstavlja simbol svobode in neodvisnosti, a obenem tudi podaljšek njihovega lastnega sveta. Novi Twingo izpolnjuje vse te zahteve zahvaljujo? svojemu edinstvenemu čju, (v segmentu) neprimerljivi povezljivosti ter seveda tudi podedovani prilagodljivosti, čosti, potovalnemu udobju in zaupanje čm čim voznim lastnostnim.

Galerija: