Reportaže

Ford S-MAX je osvojil nagrado ?Avtomobil št. 1 v Evropi?

Nemška ča revija AutoBild je v skupini 23-ih evropskih publikacij skupaj z žirijo dodelila ?Auto 1 of Europe? nagrado modelu Ford S-MAX.

Poleg tega je či Ford S-MAX s čim čim dizajnom osvojil prvo mesto tudi v kategoriji enoprostorcev.

Ta nagrada je ena najnovejših v obsežnem seznamu za model S-MAX, ki je ?Evropski avto leta 2007?. Ford S-MAX je prejel 15 nacionalnih in posameznih nagrad številnih revij, med njimi tudi nagrado za oblikovanje ?Design Award 2006? v reviji AutoBild.

John Fleming, predsednik in CEO pri Ford Evropa in Bernhard Mattes, predsednik in vodja tovarne Ford v Nčji, sta nagrado prevzela v Ženevi. Podelil jo je predsednik revij Axel Springer AG.

V izboru so sodelovale če evropske države in ve? kot 40 milijonov bralcev specializiranih avtomobilskih revij. Pred finalnim izborom so najvišje uvrš?eni modeli prestali še zahtevno testiranje ?lanov žirije, ki se je odvijalo v Rimu v Italiji. Strokovno žirijo sestavlja 24 odgovornih urednikov in 5 čih strokovnjakov. Testiranja so se udeležili tudi znani tekmovalci: Walter Röhrl, Christina Surer, Mattias Ekström, Filipe Albuquerque in Paul Belmondo. V tej zadnji preizkušnji je Ford S-MAX premagal preostalo konkurenco: BMW X5, Mercedes CL, Opel Corsa, Volvo C30 in VW Eos.

John Fleming je rezultat pospremil z naslednjimi besedami: ?Ta ča novica in vse nagrade nas navdajajo s ponosom. Skupaj s preostalimi nagradami, ki jih je Ford S-MAX osvojil, nam kažejo, da se je model dotaknil prav vseh, tako kupcev kot strokovne javnosti.?

?Za nas je to še dodatni dokaz, da je bila nova strategija oblikovanja čih modelov, ki se povežejo preko emocij s strankami, zmagovita kombinacija, ki prinaša čn poslovni uspeh. Pčni smo, da bo ob predstavitvi tudi novi Ford Mondeo nadaljeval s podobnim uspehom in ustvarjal enako zanimanje in navdušenje,? je še dodal Fleming.