Tehnika - novosti

Ford Evropa širi paleto vozil na alternativni pogon
- Novi Mondeo, Galaxy in S-MAX s tehnologijo ´flexifuel´ bodo predstavljeni v čtku leta 2008.

- Ford Evropa se s širitvijo palete zavzema za znižanje CO2 emisij.

- Novi Mondeo, Galaxy in S-MAX se bodo pridružili č ´flexifuel´ paleti (Focus in C-MAX).

- Z novimi modeli bo Ford nudil najbolj pestro paleto vozil na alternativni pogon v Evropi.

- Ford s tem krepi svojo vodilno pozicijo dostopnih vozil na alternativni pogon


Ford Evropa je naznanila, da bo s predstavitvijo treh novih modelov še čla zavzetost za globalno znižanje emisij.

Osupljiv novi Mondeo, Ford Galaxy in Ford S-MAX ? Evropski avto leta 2007 ? bodo v čtku 2008 na voljo tudi s ´flexifuel´ tehnologijo. Fordova paleta vozil s tehnologijo ´flexifuel´, ki že čje modela Focus in C-MAX, je v Evropi najščejša.

?Tehnologija ´flexifuel´ nudi čo priložnost, da bo individualna mobilnost neokrnjena,? je dejal John Fleming, predsednik in CEO pri Ford Evropa. ?Ta čnkovita, okolju prijazna tehnologija, na enostaven čn vpliva pozitivno na klimatsko če, ne da okrnili osnovni namen uporabe vozila.?
?Tehnologija ´flexifuel´ je dostopna in si jo lahko privoš?imo,? je dodal Fleming. ?Prizadevamo si široko uporabo tehnologij s čim ciljem znižanja CO2 emisij. Tehnologija ´flexifuel´ predstavlja dostopno in enostavno možnost za če uporabnike, ob izpolnjeni predpostavki, da se bo infrastruktura za bio goriva še nadalje razvijala in širila.?


Ford Evropa - Pionir med uvajanjem ´Flexifuel´ tehnologijeFord je pionir na trgu ´flexifuel´ tehnologij (FFv) v Evropi, kjer je bilo od njene predstavitve na Švedskem pred 6 leti, prodanih preko 28.500 vozil. ?eprav je bila čna vozil na alternativni pogon prodanih na Švedskem, se modela Ford Focus in C-MAX postopoma v čem številu pojavljata tudi na ostalih evropskih trgih. V Italiji bodo s prodajo teh vozil čli v drugem ?etrtletju 2007. Ford je čn, da bodo sledili tudi ostali trgi, saj povpraševanje naraš?a, čla pa se bo tudi uporaba bio goriva na ču Evropske Unije.

Na izbranih trgih Ford paleto vozil na alternativni pogon dopolnjuje z modeloma Focus C-MAX in Transit, ki uporabljata tehnologijo CNG (stisnjeni naravni plin).Ford s pestro izbiro modelov tudi pri standardnih vozilih stremi k nizki izpušni emisiji. Sodobna ?ista dizelska tehnologija pri Ford Fiesti proizvede le 116 g CO2/km, tem trendom pa sledijo tudi ostali modeli. Ford zagotavlja eno najboljših palet nizkih emisij v Evropi že danes.

Okrepitev zaveze

Kot rezultat uspešno čga trga je Ford nedavno okrepil tudi svojo evropsko sekcijo za alternativna vozila z imenovanjem Jana Brentebratena za novega direktorja.

Jan Brentebraten bo odgovoren za razvoj strategije Fordovih avtomobilov s sistemom ´flexifuel´ in ostalih alternativnih goriv tako za prodajo, kot tudi razvoj v Evropi v ?asu, ko družba predstavlja tehnologijo številnim novim trgom.

V letu 2006 je Ford objavil 1,5 milijarde evrov vredno investicijo, v razvoj čih okoljevarstvenih tehnologij za Ford, Jaguar, Land Rover in Volvo. V ta čt je čnih preko 100 modelov z izboljšanim sistemom za emisije in bolj čo porabo goriv, ki bodo predstavljeni v naslednjih petih letih.