Novice

Napoved prve dirke v sezoni Ferrari Challenge


Letošnja prva dirka sezone v tekmovanju Ferrari Challenge se bo zaradi prenove dirkališ?a v Imoli ta konec tedna odvila v sloviti Monzi. Ekipa Hit Racing Team z Nino Jč? na ?elu je že pispela v Italijo.

Ekipa Hit Racing Team se je ta konec tedna odpravila v Monzo, kjer bo prva dirka letošnje sezone tekmovanja Ferrari Challenge za trofejo Pirelli. Nina še vedno ostaja edina voznica, ki se bo že ?etrto sezono merila v konkurenci Italijanskega prvenstva tekmovanja Ferrari Challenge.

Po či lanski sezoni, ko je Nina zasedla skupno ?etrto mesto in kar trikrat stala na zmagovalnem odru, si letos obeta veliko ve?. ? Na dirkalnik se še privajam, a zaradi tega niso moji cilji ni? manjši. Sto konjskih č zmogljivejši dirkalnik, nov tip zavor, vse to je naredilo prehod in priprave na letošnjo sezono veliko težji kot prejšnja leta. Za vse nas je to nov izziv. Letos sezono čnjamo v Monzi, na najhitrejši evropski stezi in upam, da nam bo č naklonjena. Povsem čjno pa je, da bomo potrebovali nekaj dirk, da se privadimo, tako ekipa, kot jaz sama. ?

Osnovna ekipa Hit Racing Teama ostaja enaka kot v preteklih letih: voznica je Nina Jč?, vodja ekipe je Zvonko Petje, či vodja pa Franci Jč?. Sprememba pa se je zgodila pri mehanikih, ki po novem prihajajo iz AC-Maranello, ki je slovenski koncesionar Ferrarija. ? Zelo sem vesela, ker nadaljujemo projekt. Letos še toliko bolj, ker bo to povsem slovenska ekipa. Zato si še toliko bolj želim dobrih uvrstitev. Na čah sem že stala, tudi uvrstitve nasploh so iz leta v leto boljše, zato upam, da bom to sezono še črat posegla po najvišjih mestih.?
Osnovni podatki o stezi v Monzi:
Država: Italija
Mesto: Monza
Dolžina: 5793 m
Smer vožnje: Desno
Vzpon/Padec: 2,4%
Zavojev: 5 levih / 8 desnih
Ciljna ravnina: 1195 m


Dirkališ?e v Monzi se lahko pohvali z eno najmodernejših infrastuktur v prvenstvu Ferrari Challenga. Nastalo je leta 1950, meri 5.793 metrov in velja za najhitrejšo stezo v tem prvenstvu, saj dirkalniki dosežejo hitrosti nekaj manj kot 300 kilometrov na uro. Najtežji je drugi del proge , ko po koncu krajše ravnice sledi šikana po imenu ?Variante Ascari?, za njo je še ena ravnica in za njo sledi eden hitrejši ovinkov, ki se imenuje ?Curva Parabolica?. Na tej stezi dirkalniki dosegajo hitrosti do 300 kilometrov na uro.

Razpored kvalifikacij in dirk 24. in 25.3. 2007

SOBOTA 24.3.2007 : 11.10 prve kvalifikacije, 14.15 druge kvalifikacije (trajanje kvalifikacij 30min)
NEDELJA 25.3.2007: 10.30 prva dirka Ferrari Challenge Italia ? Trofea Pirelli / Coppa Shell (40min)
14.50 druga dirka Ferrari Challenge Italia ? Trofea Pirelli / Coppa Shell (40min)


Ninine dosedanje uvrstitve v Monzi:

SEZONA 2004: 21. mesto, 17. mesto, 13. mesto in odstop
SEZONA 2005: 10. mesto in 5. mesto
SEZONA 2006: trikrat odstop, enkrat 5. mesto


Podatki o dirkalniku:

TIP: Ferrari 430 Challenge
MOTOR: V8 s 4308 čimi centimetri, ki premore 490 konjskih č.
MENJALNIK: šeststopenjski menjalnik, kakršnega Ferrari uporablja tudi v Formuli 1.
TEŽA: 1225 kilogramov
KON?NA HITROST: 300 kilometrov na uro