Predstavitve

Audi TT roadster

Audi je pol leta po predstavitvi TT-ja v Slovenijo pripeljal še njegovo roadstersko čco. Osnovna oblika in konstrukcija roadsterja ostaja enaka TT-ju, kar pomeni prostorski okvir iz kombinacije jekla ter aluminija in prepoznavno miščsto obliko z zanimivimi či, veliko masko hladilnika, dvema izpušnima cevema in samodejnim spojlerjem na zadku. Zamenjal se je seveda del nad bokom, oziroma streha.

Kljub temu, da so v modi trde zložljive strehe, je TT roadster ostal zvest platnu, ki ga povezujejo s tradicijo, nižjo težo in tudi nižjim težiš?em. Po zaslugi trislojne zasnove streha nudi brezhibno tesnenje in dobro čo izolacijo. Po novem je zložljiva v obliki ?rke Z, ima če zadnje steklo in je na voljo v ?rni ali sivi barvi. V osnovi je čo ča, v primeru če č pa potrebuje 12 sekund za odpiranje in 14 za zapiranje. Njene pomike se sme izvajati do 50 km/h. Notranjost novinca ostaja enaka kupeju, razlika nastane le v gumbih na sredinski konzoli, ki lahko služijo čem pomiku strehe in vetrne zaš?ite. Prostornina prtljažnega prostora po novem znaša 250 litrov.

Tudi motorna ponudba ostaja znana. Osnovno predstavlja 2-litrski TFSI motor z 200 KM, ki ima prednji pogon in č čo hitrost 237 km/h ter pospešek do 100 km/h v 6,5 sekunde. Mčejši 3,2 V6 FSI premore 250 KM, doseže 250 km/h in za pospešek potrebuje 5,9 sekunde. Oba motorja sta serijsko povezana s šeststopenjskim čim menjalnikom, za člo pa je na voljo robotizirani S-tronic. Šibkejši motor ima prednji pogon, čejši pa štirikolesnega.

Audijev TT roadster je serijsko opremljen z samodejno klimo, kakovostnim audio sistemom, štirimi čimi blazinami, ESP-jem in 16-čimi litimi platiš?i. Mčejši model ima k temu dodano še elektrifikacijo strehe in vetrne zaš?ite, ksenonske č in 17-ča kolesa. Pri obeh je za člo na voljo športna S-line oprema, elektronsko nastavljivo podvozje in posebno usnjeno oblazinjenje s poudarjenimi, tako imenovanimi baseballskimi šivi. Audi TT roadster 2,0 TFSI je na voljo za 38.650 evrov, model s šestvaljnikom in štirikolesnim pogonom pa je za skoraj okroglih 10.000 evrov dražji.

Alpra

Galerija: