Novice

DEKLEVA TOKRAT DRUGI

Po črajšnji či zmagi na prvi krožno-hitrostni dirki državnega prvenstva je danes Igor Dekleva nastopil še na drugi dirki za DP. S pokalnim Renaultom Cliom se je vse do zadnjega kroga napete dirke boril za zmago, a se moral tokrat zadovoljiti z drugim mestom. Učnu najve? č za državno prvenstvo.

Današnja druga dirka državnega krožno-hitrostnega prvenstva SPTA je podobno kot črajšnja navdušila. Tesne borbe na kratkem in zavitem dirkališ?u v Melku so bile glavni adut tudi nedeljske dirke, ki se je čla v zadnjih trenutkih. Igor Dekleva je ponovno čo nastopil s pokalnim Renaultom Clio. V petnajstminutno dirko se je podal s tretje štartne pozicije, ki si jo je priboril že na črajšnjih kvalifikacijah. Dekleva je že v prvem krogu napredoval na drugo mesto, nato spet padel na tretje, po osmem krogu in diskvalifikaciji (?rni zastavi) dotlej vodilnega Hannesa Jagarinca pa je Učn ponovno napredoval na drugo mesto. Na sredini dirke je za vodilnim Zdenkom Robido zaostajal še dobre tri sekunde, nato pa uprizoril brezkompromisen napad na vodilno pozicijo. Iz kroga v krog je Dekleva zmanjševal zaostanek, švigal med čsnejšimi č in se neprestano bližal Robidi. Po dvajsetem krogu je bil zaostanek prvi? manjši od sekunde (0,67), pet krogov kasneje pa je Dekleva zaostajal le še 277 čnk. Toda prave priložnosti za napad in prevzem vodstva na zelo zaviti progi ni bilo. S pokalnim Renaultom Clio je poizkusil še v zadnjem krogu, nato pa se zadovoljil z drugim mestom. Igor Dekleva je tako v Melku osvojil prvo in drugo mesto, s tem pa tudi najboljši čovni plen napetega avstrijskega dirkaškega vikenda. Naslednji dve krožno-hitrostni dirki bosta potekali v čtku junija na slovenskem dirkališ?u Mobikrog v Cerkljah na Dolenjskem.

IGOR DEKLEVA
?Gledano v celoti moram biti z obema odpeljanima dirkama zelo zadovoljen. To je bil naš prvi nastop z novim dirkalnikom, ki se je potrdil za čega. A proti čejšim avtomobilom tekmecev se je bilo kar težko boriti. Obe dirki sta bili zelo napeti in čni šele v samem ču. To je bila ča napoved letošnje sezone, ki bo kot kaže ča vse do samega konca. Upam na dobro nadaljevanje, vsekakor pa bodo borbe za razvrstitev na samem vrhu na vsaki dirki zelo brezkompromisne.?

Galerija: