Novice

Stopni?ke v Misanu

Misano, 22. april 2007 ? Po drugi dirki sezone, je Hit Racing Teamu uspelo priti še višje. Nina je bila po prvi dirki 5., na drugi pa se je povzpela na zmagovalne če. Tretje mesto je ča spodbuda za nadaljevanje sezone.


Težave na čtku


Dirkaški vikend v Misanu se je čl nekoliko negotovo, saj je imela ekipa Hit Racing Team v petek na prostem treningu nekaj težav z nastavitvami dirkalnika. Nina ni imela pravega oprijema sprednjega dela avtomobila. Napako so nato uspeli ?ez no? odpraviti. Prve sobotne kvalifikacije se niso čle po čkovanjih. ?Ravno, ko sem se pripravljala, da štartam, je k mojemu avtomobilu pristopil komisar in mi rekel, da ne smem na progo, ker še nisem na vrsti. V tistem trenutku, ko mora biti koncentracija res visoka, me je to dobesedno vrglo iz tira, saj sem se morala kar nekaj minut pregovarjati z njim, namesto, da bi štartala. Ko sem čo čla, pa sem imela na progi smolo, saj se je pred mano zavrtelo kar nekaj čv.?

Na štartno listo prve dirke se je Nina uvrstila kot 5., na drugo pa kot 6.

Obdržala štartno mesto

Po štartu prve dirke je Nina obdržala 5. mesto in se po štirih krogih že uspela prebiti do 3. Na obvezni postanek je zapeljala v 10. krogu, v 18. minuti dirke. ?Mislim, da smo se prezgodaj čli za postanek. Potem, ko sem zapeljala nazaj na stezo, pa se je pred mano ravno zgodila č, zato sem morala čo zavirati. Seveda sem veliko izgubila. To je ena najkrajših prog, zaradi ?esar je ob 32?ih čh na stezi č velika. Hitro lahko pride do trka.? Od 14. kroga dirke je bila na 5. mestu, ki ga je obdržala do konca. Najhitrejši krog je bil šesti, odpeljala pa ga je s ?asom 1:42:38.
Franci Jč?, či vodja ekipe: ?Na prvi dirki smo se čli za či tlak v gumah, saj je bilo zjutraj hladno. Kasneje se je izkazalo, da je imela Nina zaradi tega na stezi težave s stabilnostjo dirkalnika. Tudi nastavitve sprednjega dela dirkalnika še niso bile optimalne, zato je 5. mesto čn rezultat.?

V nadaljevanju če

Pred drugo dirko so se pri Hit Racing Teamu čli, da spremenijo taktiko. Znižali so tlak v gumah, saj so se te zaradi toplega vremena med dirko hitro in preve? segrele. ?To te v prvih krogih lahko stane boljše uvrstitve, toda v tem primeru se je izkazalo, da smo se čli prav,? je razložil či vodja ekipe, Ninin č, Franci Jč?.

Po štartu je Nina izgubila dve mesti, toda že v 4. krogu dirke se je tik pred njo zgodila č, zaradi katere je moral na stezo zapeljati varnostni avto. Dolgo je trajalo, preden so odstranili oba poškodovana dirkalnika, na progi pa je ostalo kar nekaj delov obeh dirkalnikov, oljnih madežev in peska. Zaradi tega se je ekipa čla za takojšnji postanek in se s tem izognila morebitnim težavam. ?Danes je bila dirkanje res naporno. Tako na prvi kot na drugi dirki je veliko čv odstopilo. Zaradi nesre? sem morala veliko zavirati, to pa se seveda takoj poznalo na ?asu in kasneje na uvrstitvi. S 5. in 3. mestom sem ve? kot zadovoljna, saj je to šele druga dirka sezone. Zdaj, ko je proga prenovljena, lahko čm, da mi je res pisana na kožo. Kljub obetavnemu čtku, pa bo vsaka naslednja dirka velik izziv, saj je prvenstvo zelo čno. Vsak dober rezultat vsekakor ne bo samoumeven, ampak bo treba vanj veliko vložiti.?
Najhitrejši krog druge dirke, je bil 9., s ?asom 1:43:18.


Jč?: Steza v Misanu je ena mojih najljubših

?Letos so me še posebej prijetno presenetili č, ki so me že v ?etrtek čkali z velikim plakatom z mojim imenom. Dober čtek, ni kaj. Verjetno se bom zdaj še raje čla sem, ampak upam, da mi bo v prihodnje uspelo priti še kakšno mesto višje,? je po dirki povedala Jč?eva.


Po drugi dirki sezone je Nina Jč? zbrala 65 č in v skupnem seštevku zdaj zaseda 3. mesto.

Razpored dirk sezone 2007:

19. - 20. maj, Monza
16. - 17. junij, Vallelunga
14. - 15. julij, Mugello
1. - 2. september, Le Castellet (Francija)
25. - 28. oktober, Svetovni finale (lokacija še ni čna)

Galerija: