Novice

Novice 6. 12. 2001

Mednarodna nagrada za Audi A4

AUDI A4, "TUJI AVTO LETA" NA JAPONSKEM
AUDI A4 AVANT, "DRUŽINSKI AVTO LETA" V ŠPANIJI

Niz nagrad Audija A4 ostaja neprekinjen. Potem, ko je bil oktobra nagrajen z nagrado ?Zlati volan?, ki mu jo je podelil ?asnik ?Bild on Sonntag?, je sedaj od RJC (Automobile Researchers snd Jurnalists Conference) prejel še nagrado za ?Uvozni avto leta?. Ugledna komisija, ki šteje 70 avtomobilskih raziskovalcev japonskega trga in novinarjev, je testirala ?uravnoteženost med štirimi elementi Audijeve znamke - oblika, dinamika, varnost in kvaliteta?.

V Španiji je bila Audijeva štirica nagrajena z naslovom ?Družinski avto leta?, ki mu ga je podelila ena vodilnih španskih čih revij ?Car & Drive?. Bralci revije, ki z enakim naslovom izhaja tudi v Ameriki, so Audi A4 izbrali zaradi izjemnih dosežkov na ču varnosti in udobja v kombinaciji z majhno porabo goriva.

Audi je mednarodni koncern, ki raziskuje in proizvaja visoko kakovostne avtomobile. V letu 2000 je družba prodala ve? kot 650000 modelov znamke Audi. Dohodek od prodaje Audijeve družbe je znašal 39 milijard DEM, trenutno pa ima Audi 50000 zaposlenih.

GKZamenjava na vrhu BMW-ja

Na ?elu BMW-ja profesorja Joachim Milberga (58) bo maja 2002 nasledil Dr. Helmut Panke (55), ki je do sedaj opravljal če posle pri BMW. Milberg se je za sestop čl prostovoljno. V ?asu njegovega vodenja je podjetje imelo najboljše uspehe na vseh čih.

MK