Novice

Volvova podporna varnostna blazina za otroke je bila nagrajena

Nova Volvova varnostna inovacija - podporna sedežna ča blazina - varuje otroke, ki so za prevažanje v otroških sedežih že preveliki. V kombinaciji s podaljšano napihljivo zaveso, čejšo strukturo karoserije in varnostnimi pasovi z dvostopenjskim zategovalnikom, je ta prva dvostopenjska integrirana podporna blazina pred kratkim prejela mednarodno priznanje za unikatno čo rešitev, ki otrokom č varno in udobno doživetje vožnje.

Volvo so na letošnjem simpoziju za varnost v prometu v kategoriji proizvajalcev avtomobilov s prvo nagrado nagradili sodniki iz Ministrstva za promet, Nacionalne uprave za varnost na glavnih cestah, Ačo združenje ameriške fundacije za varnost v prometu, Nacionalne fundacije za varne ceste in Oddelka newyorške policije za varnost v prometu.

?Naš cilj je, da varujemo ljudi. Prejeta nagrada potrjuje naše dosežke na ču varovanja naših najmanjših potnikov, torej naših otrok,? pravi Thomas Broberg, višji svetovalec za varnost pri Volvo Cars. Namestitev varnostnih pasov za otroke čih višin je pomembna za boljšo namestitev in zaš?ito. Številne študije so namre? pokazale, da primerna namestitev v kombinaciji s podporno blazino zmanjša abdominalne poškodbe, ki jih čjo zdrsi otroka izpod varnostnega pasu. Podatki s terena potrjujejo tovrstne ugotovitve in s tem tudi pomembnost podpornih sedežev in njihove oblike, ki mora ob morebitnem ?elnem čnju pas trdno obdržati ?ez medenico ali stegna. U?inkovitost podpornih sedežev v primerjavi z uporabo zgolj varnostnega pasu je ča za 31 odstotkov in kar 75 odstotkov ča v primerjavi z neuporabo varnostnega pasu. Tako bi uporaba podpornih sedežev za vse otroke primerne starosti na ču varnosti pomenila velikanski napredek.

Volvo se je z namenom, da novi sedež približa otrokom, posvetil tudi njihovim željam. Raziskave, na katerih so sodelovali od 4 do 11 let stari otroci so pokazale nekaj preprek za uporabo podpornih blazin. Najpogostejša med njimi je ta, da so otroci preveliki in zato raje uporabljajo samo varnostni pas. Podpore ne uporabljajo tudi zato, ker so sedeži za odrasle navadno udobnejši, poleg tega pa tako otroci izpadejo bolj ?odraslo?. Na podlagi navedenega je Volvo sklenil, da morajo podporne blazine postati primerne za če otroke, hkrati pa jim morajo postati bolj všče. ?Upoštevali smo otrokovo velikost težo in otroško psihologijo, hkrati pa smo preoblikovali stransko karoserijo vozila in stransko napihljivo zaveso ter tako prišli do rezultata- do inovativnega dvostopenjskega podpornega sedeža?, je še pojasnil Broberg.

Volvova inovacija bo na voljo že to jesen v popolnoma novem XC70 in februarja 2008 v prav tako novem modelu V70.


2AM

Galerija: