TEST

Audi A4 avant 2,0 TDI quattro Le Mans

Ko govorimo o Audijih či Slovenci kar strižejo z ušesi. Sploh, ko se gre za model A4, ki je med premium avtomobili tega velikostnega razreda še posebej priljubljen. ?eprav se v jeseni že obeta novi A4, smo vendarle na test dobili aktualno karavansko izvedbo, ki je nosila oznako A4 avant 2,0 TDI quattro in bila opremljena s športnim paketom Le Mans.

Zunanjost


O avtomobilu, ki je že nekaj let na trgu je težko povedati kaj posebej novega. Audija A4 avant namre? ne morete zgrešiti. ?eprav ni ve? oblikovno najsodobnejši je vendarle eden najbolj skladnih karavanov. Zadnja prenova mu je prinesla mehkejše karoserijske linije in nove č, ter predvsem člno veliko zaš?itno masko, ki že na dale? č, kateri znamki pripada. Že sam po sebi je A4 avant lep avtomobil. A ko ga oplemeniti paket Le Mans, s 17-čimi kolesi in bolj športnimi č, ter diskretnimi napisi opreme S-line, je čtek nekako podoben tistemu v čtku devetdesetih ? ko smo zagledali prve modele z oznako RS. ?e se še spomnite strupeno modrih karavanov z brutalnimi zmogljivostmi

Notranjost


Športni vtis se je v testnem primeru nadaljeval tudi v dobro znani, lepo izdelani, kakovostni in urejeni notranjosti. Prednja potnika sta čkala zelo dobro oprijemljiva športna sedeža s podaljšljivima sedalnima površinama, voznik pa se je oprijel lepega in prijetnega usnjenega športnega volana. Detajli so lepo obdelani, oplemeniteni s kromom, ča osvetlitev je bogata. Že na prvi hip je mo? čtiti, da sedite v dobro narejenem avtomobilu, a temu čtku se čsno pridruži še čdenje ? le kje so zapravili vse zunanje centimetre?

Prostornost


Audi kot audi že nekaj ?asa ni avtomobil, ki bi prodajal prostor. A4 je sicer či od A3, a dejansko to še vedno pomeni čo prostornost glede na zunanje mere. Zaradi masivnih čih oblog, visokih bokov in nizkih oken dobite čtek, kot bi vas avtomobil objel. Pojem tovrstnega objemanja so pred desetletjem pri B;MW-ju čli kot intimna utesnjenost, ki naj bi pomagala, da se voznik z avtomobilom zlije v eno. Hja. ?e zanemarimo prvo čdenje in dejstvo, da na zadnjo klop ne boste pošiljali velikih oseb, potem po dnevu ali dveh ugotovite, da se izza volana res zlijete z Audijevo štirico in čtek vsaj za spredaj č postane prijeten. Zadaj č pa bodo v primeru dolgih nog te tiš?ali v ča hrbtiš?a prednjih sedežev in negodovali, da imata že golf ali octavija lahko če reže na koncu sredinske konzole, A4 pa ne. Tudi odlagališ? ne čkujte celo goro. A tista ki so, so lepo obdelana in oblazinjena.

Prtljažnik


Nčloma naj bi karavane kupovali zaradi prtljažnika. Pri Audiju jih pogosto kupujejo tudi zaradi videza. 442-litrska praznina še zdale? ni rekordni dosežek skoraj 4,6 metra dolgega avtomobila. A kot že v notranjosti tudi tu velja, da je obdelava zelo lepa, materiali pa niso naklonjeni prevažanju cementa, ampak raje torb za tenis ali golf. Preprosta poteza preklopa naslona deljive zadnje klopi pomeni čnje prtljažnega prostora na najve? 1354 litrov. Mč pri tem je predvsem dejstvo, da je rolo za prekrivanje prtljažnika pritrjen na hrbtiš?e zadnje klopi.

Ergonomija


Ergonomija je pri audijih že nekaj let za zgled. Pa naj gre pri tem za čn položaj voznika ali logiko upravljanja vseh potrebnih komand. Tudi preglednost merilnikov in informacijskega sistema ali celo brskanje po radijskem sprejemniku sodi med tiste stvari, ki bi jim vedno lahko nadeli oznako ?trotl ziher?. Ali pa namestitev držala za č pred če reže ? tako imate plastenko vedno hladno. Kljub temu pa še vedno čdi, da Audiju ni uspelo odpraviti zamere, ki smo jo odkrili takoj po prvi predstavitvi ? sredinski naslon za roke se namre? tepe z čo zavoro in vsaki?, ko slednjo zategnete, se vam naslon postavi v višjo lego. Z izjemo te pripombe pa je čna stvari povezanih z upravljanjem in čtjem zelo dobrih

Mehanika in zmogljivosti


Včna zapisanega na čn modela A4 avant torej sodi k imenu znamke Audi. Pri pogonskem stroju pa prihajamo v če, ki je skupno številnim avtomobilom koncerna Volkswagen. Testni primerek je imel namre? vgrajen 2-litrski TDI motor, ki premore 140 KM in 320 Nm navora. Motor, ki smo ga preizkusili že v modelih sestrskih znamk Volkswagen, Seat in Škoda je torej dobro znan izdelek. Včnoma nas je razveselil z zelo dobrimi zmogljivostmi in čim navorom ob ugodni porabi. Rčral pa z dobro znano grobostjo in glasnostjo delovanja. No tudi v testnem audiju A4 ni bilo ni? č. 207 km/h najvišje hitrosti in pospešek do 100 km/h v 9,9 sekunde sta povsem spodobna podatka. Ve? kot spodobna je sama dinamika vožnje, saj vedno znova razveseli gora navora, ki č lenarjenje z zelo prijetno in kratko prestavno čco šeststopenjskega čega menjalnika. A zaradi tone in pol suhe teže ter izgub štirikolesnega pogona so zmogljivosti vendarle čtno manjše kot pri lažjih dvokolesno gnanih modelih. Napram slednjim se pozna tudi čna ča poraba. Ta je v minimumu znašala 7,4 litra, brez čih težav je ob či vožnji prilezla celo preko deset, a čo testno če je vendarle znašalo sprejemljivih 8,6 litra na 100 prevoženih kilometrov.

Vožnja


Kljub skoraj šestim letom na trgu in vmesni prenovi leta 2004, je medena stran audija A4 predvsem uglašenost podvozja. Kljub temu, da vse na audijih nikakor ni zlato, pa se ?lovek zlahka navadi čtka izjemne kompaktnosti ? kot bi se peljal v ?vrstem ulitku. Tudi sama uglašenost vzmetenja na čn kompromis športnosti in udobja je pohvale vredna. Požiranje cestnih neravnin je ob 17 čih kolesih čo, ?čov pa od nikoder. Vodljivost in lega na cesti sta pri težkih dizlih in zgolj prednjemu pogonu pri modelu A4 bistveno slabši kot v primeru quattra. Ta pa se pelje zelo nevtralno in dobro ?utno, ter vozniku č dobro mero užitkov skozi ovinke.

Zčk


?e bi torej strnili vtise testa audija A4 avant 2,0 TDi quattro Le Mans, bi ugotovili, da je klub skorajšnjem prihodu naslednika to še vedno dober avtomobil., ki navduši z izborom materialov, izdelavo, čtjem in dobrim podvozjem. ?e kupujete karavana zaradi prostora, vam A4 avant ne bo vše?. Prav tak tudi ne, ?e ste vajeni uglajenih in tihih bencinskih ali dizelskih motorjev. Še najmanj pa vam bo vše?, ko ga boste morali čti. V testnem primeru, ki je sodil v bogato opremljeno serijo Le Mans, kateri čo manjka le še navigacija, usnje in ksenonski žarometi, bi namre? od vas prodajalec zahteval kar preko devet bivših milijonov.

Alpra

Galerija: