Prototipi

Volkswagen GTI W12-650

Volkswagen je ljubiteljem modela GOLF in sebi v reklamo, predstavil konceptno izvedbo z čo 650 konjskih č. Premiero je čejši ??tovarniški?? golf doživel na tradicionalnem čnju ob Vrbskem jezeru, kjer se zberejo pripadniki koncerna VW. Novica o konceptnem golfu, pa se je svet avtomobilizma širi z veliko hitrostjo.
Da golfa poganja strupen pogonski agregat nakazuje že zunanjost, da je temu res tako, je v notranjosti vozila sredinsko nameš?en šest-litrski 12-valjnik s dvema turbinama, ki prisilno polnita vsak po eden paket šestih valjev. Motor razvije mo? 477 kW (650KM). Nči navor je ??le?? 750 Nm pri 4500vrt/min. Nča dosežena hitrost je 325 km/h in pospešek do 100 km/h 3,7 sekunde.

Zunanjost povzema prvine konceptov, DTM vozil in ekstremnih predelav. Zadnja koloteka sta razširjena za 80mm na vsako stran, podvozje je nižje za 70mm. Streha vozila je karbonska in služi kot difuzor za čo pritisno silo vozila k tlom. Notranjost vozila je opremljena po vzoru dirkalnih vozil. Pnevmatike širine 235 mm in 295 mm so nameš?ene na 19 čih platiš?ih, ki so namensko izdelane po vzoru serijskih platiš? od GTI-ja.

Galerija: