Reportaže

Ferrarijeva štafeta v Sloveniji


Karavana Ferrari 60 Relay je prispela na slovenske ceste prav šestdeset let po tem, ko je Enzo Ferrari dosegel prvo zmago z lastnim dirkalnikom - maja leta 1947. Slovenija je tako ujela zmagoslavje izpred šestih desetletij.

Slovenija sodi med posebej pozorno izbrane trge, na katerih je Ferrari uradno prisoten z zastopnikom Avto Triglav d.o.o. s prodajnim mestom AC ?Maranello auto.

Zčk Ferrarijeve karavane ob obeležiitvi 60. obletnice bo med 21. in 24. junijem, v italijanskem Maranellu. Tam bo cilj ?štafetnega relija? preko petih celin, po katerih so in bodo udeleženci nosili štafetno palico s 60 simboli, ki ponazarjajo prav toliko najpomembnejših trenutkov v zgodovini tovarne.
19. maj 2007

Ferrarijeva štafeta, ki je svojo pot čla 29. januarja v Abu Dabiju, se je 19. maja ustavila tudi v Sloveniji, kjer jo je iz rok predstavnika Ferrarija g. Tomasa Cancellara sprejel direktor podjetja Avto Triglav d.o.o., g. Damjan Vuk.
G. Vuk je ob tej priložnosti povedal: ?Novembra 2004 je Avto Triglav s prodajnim mestom AC Maranello auto pridobil pogodbo o prodaji in servisiranju vozil Ferrari in odprl sodoben prodajni in servisni center. S tem se je pomembno dopolnila prodajna paleta vozil na slovenskem trgu tudi z avtomobili najvišjega razreda. AC-Maranello auto nudi slovenskim kupcem Ferrarija kakovostne storitve, ki jih narekujejo tako standardi kakovosti italijanskega proizvajalca kot tudi petinpetdesetletne poslovne in prodajne izkušnje Autocommerca na slovenskem avtomobilskem trgu.
Leta 2004, kmalu po čtvi evropski skupnosti, smo postali enainpetdeseta država v prodajni mreži Ferrari. S prodajnimi številkami, ki so nekaj nad prodajnimi plani, se je zaupanje Skupine Ferrari in Maserati in Avta Triglav, da gre v Sloveniji za obetaven trg avtomobilov najvišjega razreda, tudi potrdilo. V tem ?asu je bilo veliko kupcev in tako, kot je v Ferrarijevi tradiciji, nekaj kupcev ?aka na svoja čna vozila. To niso vozila v čjnem pomenu besede, to so sanje, to je himna tehnologije in oblike, to je presežek, to je del zbirateljske strasti. Vsak avto iz Ferrarijeve proizvodnje pooseblja uspešnost te tovarne, ki že 60 let ohranja identiteto proizvajalca tako luksuznih kot tudi dirkalnih avtomobilov.?

G. Vuk je štafeto predal predstavniku slovenskih voznikov Ferrarijev g. Niku Pauku, ki je obljubil, da bo štafeto ?astno ?uval, popeljal skozi Slovenijo in ob ču tudi predal.

Pčikov čk

Vsaka država, skozi katero potuje karavana, č darilo italijanskemu veleposlaniku. Darila, ki sibolizirajo kulturo držav gostiteljic, bodo lokalna italijanska veleposlaništva predala italijanskemu zunanjemu ministrstvu v Rim. Tam bodo v č Farnesina, v okviru posebne razstave, na ogled vsem obiskovalcem - ljubiteljem kulture in Ferrarijevim privržencem. Po ču razstave bodo darila oz. predmete prodali na dražbi v Maranellu, čk pa namenili v dobrodelne namene.

Italijanski veleposlanik v Sloveniji, njegova ekscelenca g. Daniele Verga, se je prijazno odzval vabilu in skupaj z županom Meste čne Ljubljana g. Zoranom Jčm, pred Mestno hišo sprejel karavano. Ob tej priložnosti je iz rok direktorja Avto Triglav d.o.o., g. Damjana Vuka, prejel Pčikovega ča, repliko kljuke vrat Narodne in univerzitetne knjižnice v Ljubljani.

Pred mestno hišo se je zbrala množica ljubiteljev in čdovalcev čega ča, ki so karavano sprejeli z velikim aplavzom in navdušenjem.


Iz Slovenije v Tčjo

Izpred Mestne hiše je karavana krenila proti Bledu, nato v Kranjsko goro in preko Vršč do Nove Gorice.

V poznih črnih urah je sledila predaja štafetne palice, ki je kot čno krenila iz Abu Dabija, nadaljevala pot preko Dubaja, Omana, Katarja, Saudske Arabije, Bahraina do Kuvajta. Iz Emiratov krenila na vzhod proti Singapurju, Maleziji, Hong Kongu, Kitajski, Japonski, Indoneziji, Tajvanu, Avstraliji in Novi Zelandiji. Iz Oceanije je štafeta poletela do Južne Afrike ter nadaljevala pot po Južni Ameriki, čala Mehiko in od tam v Združene države Amerike in Kanado. Nato preletela Atlantik in čala Portugalsko, Španijo, Francijo, Luksemburg, Belgijo, Nizozemsko, Veliko Britanijo, Gčjo Rusijo, Finsko, Švedsko, Dansko, Nčjo, Švico, Avstrijo, ?eško, Madžarsko ter prispela v Slovenijo. Slovenija jo je predala Tčji, ki ji sledijo še Libanon in Egipt ter domovina Ferrarija Italija, kjer bo štafetna palica obiskala vsa ča mesta ter po posebni slovesnosti v Rimu prispela v Maranello.Galerija: