Novice

Dobrodelna nogometna tekma slovenskih avtomobilskih novinarjev

Na bežigrajskem nogometnem stadionu, je potekala prav posebna tekma. Pomerili sta se ekipi avtomobilskih novinarjev in zastopnikov avtomobilskih znamk. Prvo ekipo je vodil Ermin Šiljak, drugo pa Danilo Popivoda. A tekma sama po sebi ni bila bistvo dogodka. Avtomobilski novinarji se naj bi namre? z zastopniki pomerili v želji, da s to tekmo zberejo denar za nakup posebnega stacionarnega radarja, ki bi naj stal na najbolj či šolski poti v Sloveniji.

Na svetu v prometnih čh vsak dan umre 3000 ljudi, vsake tri minute pa nekje na cesti ugasne komaj dobro čto otroško življenje. Kljub mnogim obljubam odgovornih, da bo postala cestna infrastruktura in z njo povezana višja raven varnosti in mobilnosti nasploh, pomembna razvojna usmeritev naše države, se spremembe godijo čsi. V lanskem letu se je po nekajletnem upadanju namre? spet člo število žrtev ča naših cestah.

V znamenje zavedanja, da je problematika cestne varnosti zelo pomembna, so torej čraj slovenski avtomobilski novinarji, na podlagi donacij sponzorjev in zastopstev ter čih prispevkov za streljanje enajstmetrovk (med čsoma) zbrali 11.085 evrov. Ta denar pa bo zadoš?al za nakup dveh prej omenjenih radarjev. Ob tem je bil razplet, sicer napete in požrtvovalne tekmetekme, z rezultatom 4 : 4 le še postranskega pomena.

?eprav sta bili na igriš?u, čo v č (novinarji) in modro (zastopniki) čni, dve nasprotni strani, je bil namen skupen - narediti nekaj dobrega za varnost v prometu. Pobuda s strani tistih, ki cele dneve naklonimo avtomobilom, je bila zato še posebej na mestu.

Alpra

Galerija: