Predstavitve

Rolls?Royce phantom silver

Rolls Royce v tem letu praznuje 100 let, odkar so predstavili slavni model Silver Ghost. Ta je čl s tradicionalnimi oznakami, ki vsebujejo pridevnik ?srebrn?. Hkrati pa so s tem vozilom postavil temelje za čn svetovni sloves te angleške znamke, ki je temeljil na zanesljivosti, uglajenosti, čosti in dobrih zmogljivostih. V namen čstitve tega ?astivrednega jubileja so pri Rolls-Roycu izdelali omejeno serijo 25 vozil Phantom Silver.

25 posebnih phantomov silver se ponaša s karoserijo v srebrni barvi posajeno na 21-ča kolesa. Še posebej ekskluzivna oprema jasno nakazuje na posebnosti te serije. Med omembe vrednimi detajli sta klju? in znak (Emily) iz ?istega srebra, kozarci za šampanjec in hladilna posoda so okrašeni s srebrnimi detajli, posebna ura je usklajena z videzom merilnikov. Poleg posebnega usnja in lesa so vgradili še hladilnik invstopnle letve z napisai jubilejne serije.

Ime si je Silver ghost pridobil zaradi srebrne barve in zelo tihega delovanja. Sloves kakovosti pa so prinesli športni podvigi. Leta 1907 je silvet ghost namre? zmagal Scottish Reliability Trial. Še v istem letu pa je postavil rekord za zanesljivost, saj je brez prestanka prevozil 14.371 milj, oziroma 27 poti iz Londona v Glasgow. Med leti 1907 in 1925 so izdelali okoli 6000 srebrnih duhov, od katerih jih je čna še vedno v čem stanju.

Alpra

Galerija: