Predstavitve

Audi A5 in S5

Audi je te dni na slovenskih tleh ponovno obudil dolgo tradicijo velikih športno elegantnih kupejev. Novi A5 obljublja veliko udobja in užitkov pri vožnji. Oblika tega 4,6 metra dolgega kupeja je s prednjega dela po zaslugi če maske in č zlahka prepoznavna. Na zadku vodoravne linije navidezno čjo širino. S strani novinec prinaša za audi člno valovito linijo boka, s kratkim prednjim previsom in čimi stekli, ki ne potekajo v člnem loku.

Notranjosti nadaljuje znano filozofijo, ki jo je uvedel novi A6. Pred voznikom so čsto obrobljeni merilniki, na sredini armaturne ploš?e pa velik multifunkcijski prikazovalnik. Kljub precejšnjim dimenzijam tudi A5 nadaljuje z člnim čtkom, da potnike notranjost kar objame. Štirim potnikom so na voljo športno obrobljeni sedeži in 455 litrov praznine v prtljažniku. Nča izdelava in dobri materiali črajo "premium" čtje.

Paleta motorjev bo obsegala 1,8 in 3,2-litrska bencinska motorja, ter 2,0, 2,7 in 3,0-litrske dizle. Motorji bodo povezani s šeststopenjskim čim menjalnikom ali brezstopenjskim samodejnim multitronicom. Pogon bo lahko speljan k prednjim ali vsem štirim kolesom, č pa bodo segale med 170 in 265 KM. Do oktobra se bo prodajal le model 3,0 TDI s štirikolesnim pogonom in čim menjalnikom, vse do avgusta prihodnje leto pa se bo nanizalo še preostalih devet kombinacij motorjev, menjalnikov in pogona.

Kot se spodobi za prestižen model, bo A5 že v osnovi bogato opremljen, še ve? bodo ponujali na seznamu čl. Med opaznimi novostmi velja omeniti uvajanje pametnega č, ki nima ve? čnega dela, vsebuje pa še številne informacije o vozilu. K člom sodijo navigacija, bluetooth, smerne č, športni paket opreme S-line, steklena streha... Cene vstopnih modelov 1,8 TFSI in 2,0 TDI bodo segale od 36.150 oziroma 37.550 ?, trenutni A5 3,0 TDI quattro pa je na prodaj za 50.080 ?.

Ob audiju A5 je svojo prodajno pot čl tudi izraziteje športno orientirani S6. 4,2-litrski V8 z 354 KM in 400 Nm navora, ob štirikolesnem pogonu, poskrbi za 250 km/h in pospešek do 100 km/h v 5,1 sekunde. K prepoznavnosti prispeva agresivnejši zunanji in bolj športen notranji videz. Cena audija S5 znaša 61.304 ?.

Alpra

Galerija: