Predstavitve

Ford C-max

Fordovi avtomobili že nekaj ?asa vsebujejo zelo čo mehaniko, ki pa je videz vse do prihoda S-maxa in galaxya ni primerno poudarjal. Po uspelem nastopu slednjih smo v tem tednu v Sloveniji čkali C-maxa. Že v osnovi pohvaljen zaradi svojih voznih lastnosti, ford focus C-max tega z obliko ni primerno izražal. Zato mu je prenova poleg spremembe imena v zgolj C-max, prinesla tudi primerno čnjen videz.

Prednje č so po zgledu na S-maxa agresivnejše, zdanje pa precej bolj prepoznavne zaradi pasu diod. Bolj športna sta č in pragova, piko na i dodajo še nove oblike platiš?. Opazno polepšana je tudi notranjost, ki ostaja petsedežna, z možnostjo zanimive konfiguracije zadnje klopi iz tri v dvosedežno. Sredinska konzola je opazno masivnejša in bolj elegantna. Novost v ponudbi je tudi velika steklena streha ki še poudari čtek prostora.

Ford C-max je na voljo s sedmimi že znanimi motorji. Trije so bencinski in štirje dizelski. Njihove prostornine segajo med 1,6 in 2,0 litra, č pa od 100 KM do 145 KM. C-max je na voljo v paketih opreme ambient, trend, ghia in titanium. V osnovni varnostni opremi najdemo ABS, EBD, BAS ter 4 če blazine. Za udobje poskrbijo či pomiki stekel, ogledal in zaklepanja, radio s CD-jem ter klima.

Na čtku bo Ford ponudil akcijo za paket opreme Trend v kombinaciji z bencinskima motorjema 1,6 ter 1,8-litrskim dizlom. Cene za C-maxa se čo pri 14.844 ? in segajo do 19.795 ?.

Alpra

Galerija: