Predstavitve

BMW serija 1 coupe

BMW-jeva paleta se vztrajno pomlajuje. Po coupeju in kabrioletu serije 3 smo tokrat čkali še kupe serije 1, ki čo in konceptualno obuja spomine na pristne kompaktne športnike serije 02, ki so lani praznovali 40 let. Poleg športne oblike tudi mehanika obljublja veliko veselja v vožnji. Vsi trije motorji so visoko zmogljivi in sodobni. Morda nenavadno ? le en je bencinski!

Novi kupe si prednji del deli s serijo 1, medtem ko je zadek podaljšan v limuzinski pokrov prtljažnika. Skupna dolžina novinca znaša 4,36 metra. Oblikovne poteze so prepoznavne in opazno agresivne. Na zadku se pojavijo člne č L oblike, trenutno čejši model 135i coupe pa bo serijsko opremljen s športnim M paketom. Notranjost nam je že znana iz navadne enke. Razlika pa je v barvnih kombinacijah in materialih. V prtljažnem prostoru je za 380 litrov praznine, ki jo je mo? še čvati z zlaganjem zadnje klopi.

Zčtek motorne ponudbe bo prestavljal 120d coupe, z že znanim 2-litrskim turbodizlom, ki premore 177 KM. Mčejša izvedba z isto prostornino bo v 123d coupeju ob č dveh turbinskih polnilnikov pridelala kar 204 KM in 400 Nm navora. Povsem na vrhu pa se nahaja visokozmogljiv 3-litrski biturbo vrstni šestvaljnik, s 306 KM in 400 Nm navora, ki ga bodo vgrajevali v 135i coupe. Vsi novinci bodo imeli vgrajene čvalne tehnologije EficientDynamics, ki smo jih spoznali že v čh modelih serije 1.

Alpra

Galerija: