Predstavitve

Ford Kuga


Fordova paleta vozil bo v čtku leta 2008 bogatejša za najnovejši model Ford Kuga, ki bo širši množici prvikrat predstavljen septembra na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

?S predstavitvijo modela Ford Kuga držimo našo obljubo, ki smo jo dali na avtomobilskem salonu Paris 2006. Razvili smo izjemen model, katerega smernice izhajajo iz že znanega konceptnega modela iosis X,? je dejal John Fleming, Predsednik in CEO Ford Evropa.


Fordova oblikovalska skupina je na osnovi čega oblikovanja razvila drzen kompakten 4x4 SUV.

?Spoznali smo, da stranke z željo po takšnem vozilu zahtevajo poleg atraktivne sodobne oblike tudi avto z impresivno cestno zmogljivostjo, ki brez težav premaguje tudi zahtevne terene,? je dejal Martin Smith, izvršni direktor za oblikovanje pri Ford Evropa.

?Kuga bo v množici izstopala z atraktivno čo obliko, na cesti pa se bo ponašala z vrhunsko vozno dinamiko, ki jo Fordovi lastniki že dobro poznajo pri modelih Focus, S-MAX in Mondeo,? je še dodal.

Sčlu prilagamo tudi prvo uradno skico novega modela, ki nazorno prikazuje glavne člnosti vozila.

?Kuga obljublja pustolovš?ino in čost,? pravi Stefan Lamm, vodja skupine za zunanje oblikovanje pri Ford Evropa. ?Vloga atletskega in čega vozila, ki z izjemno obliko odstopa od uveljavljenih standardov v razredu, vstopa na trg podobno kot zmagovalec S-MAX na ču enoprostorcev.?

Dča Kuga bo šla v proizvodnjo v čtku leta 2008. Izdelovali jo bodo v nemški tovarni Saarlouis. Evropsko predstavitev bo Kuga doživel prihodnjo pomlad.

?Veselim se najnovejšega modela Ford Kuga, ki bo čla Fordovo paleto vozil,? je dejal John Fleming. ?Kuga predstavlja nadaljevanje zastavljenih smernic Fordovih vozil, ki prinašajo čo emocijo in zaželenost. S produktno transformacijo čih Fordovih vozil gradimo trajen poslovni uspeh in z novimi strankami čjemo družino Ford.?

Galerija: