Predstavitve

Nissan X-trail

Z dnem 6.7. se je na našem trgu čla prodaja nove generacije Nissanovega X-traila, ki še eden redkih med SUV-ji ohranja pristno oglat in terenski videz. Ta s sabo prinaša dovolj čo prepoznavnost in uporabnost, ki se seveda nadaljuje tudi v sodobni notranjosti. V ponudbi bodo na voljo štirje motorji, od tega sprva dva dizla. Že osnovni od treh paketov opreme pa je bogato založen

Zunanja oblika se je na željo kupcev odrekla oblinam in zato navidezno ostala precej podobna predhodniku, ?eprav dejansko ni nobenega dela enakega. Tako prednje kot zadnje č so vidne naslednice pretekle generacije. Avtomobil je zrasel v vse dimenzije in pridobil tudi biolj ?vrst videz. Poleg preglednosti se X-trail ponaša z dobrim vstopnim in izstopnim kotom ter 20-centimetrsko oddaljenostjo od tal. Notranjost tokrat nastopa s povsem novim, opazno sodobnejšim videzom. ?eprav ta deluje bolj limuzinska kot pri predhodniku, je obdržala in še izboljšala čost ter prinesla ve? prostora za potnike. Ti se bodo razveselili čega prtljažnika, ki čo z dvojnim dnom meri 600 litrov, čti pa ga je mo? na 1773 litrov.

Ob lansiranju bosta na voljo dva dizelska motorja 2.0 dCi 150 KM in 2.0 dCi 173 KM. Oba bosta na voljo s 6-stopenjskim čim menjalnikom, šibkehjši model pa še s 6-stopenjsko avtomatiko. Kasneje bosta na voljo še 2 in 2,5-litrska bencinska motorja s 141 in 169 KM. Novost je tudi prenovljeni štirikolesni pogon All-mode, katerega delovanje je po novem usklajeno s sistemom ESP. Še vedno je mo? s preklopom stikala izbirati med dvokolesnim, štirikolesnim ali samodejno vklopljivim pogonom. Novost v ponudbi sta tudi elektronski pomagali za lažje speljevanje v klanec in čsno spuš?anje po njem.

Na slovenskem trgu bodo na voljo trije osnovni paketi opreme XE, SE, LE, pri ?emer opremi LE lahko dodate paket Premium. Že v osnovni opremi najdemo ABS, 6 čih blazin, ISOFIX če, aktivne vzglavnike, samodejno klimo, potovalni čnalnik, radio s CD predvajalnikom in upravljanjem na volanu, bluetooth, elektrifikacijo stekel, ogledal in zaklepanja ter lita platiš?a. Cena osnovnega X-traila 2,0 DCi XE znaša 28.150 ?, čejši dizel z opremo LE opa stane 36.050 ?. Predvidena prodajna čna za slovensko tržiš?e naj bi letos znašala v letošnjem 50 vozil.

Alpra

Galerija: