Predstavitve

Volkswagen golf variant

Pred 14 leti je Volkswagen predstavil prvega golfa v karavanski obliki. Od takrat dalje jih je na ceste zapeljalo preko 1,2 milijona. ?eprav je segment karavanov v upadu, se v Sloveniji vsaj vsak deseti kupec golfa č za karavanski zadek. Zato je bilo čo, da je tudi peta generacija golfa dobila čco variant, ki je od kombilimuzine daljša za 32 centimetrov.

?e smo či, ostaja golf variant le po imenu ? prednji del namre? pripada jetti, od B-ča dalje pa se č v nenavaden in za volkswagne čn karavanski zadek. Marsikoga utegne spomniti na dva znana, nekoliko starejša orientalska karavana. ne glede na vprašljivo estetiko pa v sebi skriva lahko dostopen in lepo obdelan prtljažni prostor, ki v osnovi meri 560 litrov, čti pa ga je mo? vse do 1550 litrov. Notranjost ostaja enaka, prav tako pa tudi čna mehanike.

V ponudbi motorjev so tako trije bencinci in dva dizla. Osnovo predstavlja motor 1,6, sledita pa oba že znana TSI-ja. V dizelskem delu sta na voljo dva že preizkušena TDI-ja, prvi z 1,9, drugi pa dvema litroma prostornine. Serijski menjalniki so 5 ali 6-stopenjski, za člo pa je, z izjemo bencinskega motorja 1,6, na voljo tudi 6-stopenjski DSG. Ta bo v jeseni dobil še dodatno stopnjo in bo prvo na voljo v novem TSI motorju, ki nima kompresorja in bo zato zmogel 122 KM če č.

Kot je člno za Volkswagne, bo tudi golf variant na voljo s tremi paketi opreme: Trendline, Comfortline in Sportline. V osnovno opremo sodijo 16-ča kolesa, klimatska naprava climatronic, ABS z EBD, šest čih blazin, radio s CD/MP3 predvajalnikom in či pomiki stekel, zunanjih ogledal ter zaklepanja. Med omembe vrednimi čli se nahaja tudi novost v Volkswagnovi ponudbi ? namre? 1,1 kvadratnega metra velika steklena streha. Za tiste, ki prevažate težke predmete pa bo omembe vredno še čnje nosilnosti na 620 kilogramov.

Cena za osnovnega golfa varianta 1,6 trendline znaša 17.942 ?, prvi dizel ? torej model 1,9 TDI Trendline pa je za 2440 ? dražji.

Alpra

Galerija: