Predstavitve

Peugeot 308 RC Z

Po nedavni predstavitvi modela 308, se je postavilo v marsikateri glavi vprašanje, kdaj bodo sledile še druge čce ? karavanska, limuzinska, kupe-kabrio? A pri Peugeotu so nas presenetili in predstavili koncept pristnega, igrivega 2+2 kupeja, ki je sicer enako dolg kot kombilimuzina, a opazno nižji ter širši. S svojimi karoserijskimi razmerji je videti kot stroj za užitke ? morda francoski konkurent Audijevemu TT-ju?

4,28 metra dolga karoserija je prepoznavno skrojena v skladu s potezami zadnje generacije levje družine. Elegantne mišice so posajene na 19-ča kolesa. S strani opazimo dolg prednji in zadnji del, vmes pa kupulo s streho iz karbona. Blatniki so izrazito poudarjeni, spodnji rob čih stekel nenavadno prelomljen, prednji del pa agresiven. Na zadku svetijo lepo zašiljene č in osvetljen Peugeotov znak, pokrov prtljažnika je oblikovan tako, da je spojler nepotreben. Na sredino zadka so namestili dve izpušni cevi in karoserijo pobarvali z barvo, ki ima še posebej izrazite kovinske delce.

Izrazita športnost se nadaljuje tudi v potniškem prostoru, ki je v grobem povzet po kombilimuzini. Z usnjem čna armaturna ploš?a gosti kakovostno uro znamke Bell&Ross, ki je usklajena z grafiko merilnikov. ?rno in sivo usnje, krom, aluminij in ?rn lak dajejo čtek razgibanosti. Za izrazito školjkastima prednjima sedežema sta še dva manjša, zasilna, ki ju je mo? zložiti in s tem čti prtljažnik do take mere, da vanj spravimo celo gorsko kolo.

Športnost oblike potrdi še zmogljiva mehanika. 1,6-litrski turbomotor, ki ga je PSA razvil skupaj z BMW-jem, tokrat ne zmore 175 KM, temve? kar 218 KM in 280 Nm navora, z čsnim čnjem na 300 Nm. S hitrim pretikanjem čega šeststopenjskega menjalnika 308 RC Z do 100 km/h pospeši v sedmih sekundah in doseže 235 km/h. Normna poraba naj bi znašala le 6,7 litra! Veliko je bilo storjeno tudi na podvozju, kjer so težo znižali z uporabo aluminija. Vzmetenje je nižje in trše, koloteki širši, zavorni koluti pa zmogljivejši.

Alpra

Galerija: