Novice

Honda v Nem?iji prvi? na vrhu lestvice zadovoljstva kupcev

Honda se med avtomobilskimi blagovnimi znamkami prvi? uvrš?a najviše na lestvici zadovoljstva lastnikov novih vozil po raziskavi indeksa zadovoljstva kupcev (CSI) v Nčji za leto 2007, ki jo je objavil J. D. Power and Associates v sodelovanju z revijo Auto Motor und Sport.

Raziskava, izvedena že šesto leto zapored, sloni na ocenah ve? kot 20.000 lastnikov vozil v Nčji po čo dvoletnem obdobju lastništva. Včje 27 znamk in 112 modelov. Lastniki navajajo podrobne ocene o svojih vozilih in trgovcih oz. servisih, ki zajemajo 77 lastnosti, zbranih v štirih skupinah merjenja zadovoljstva. Po vrstnem redu pomembnosti so to: kakovost in zanesljivost (30 %); vščost vozila (25 %), ki čje zmogljivost, obliko, udobje in naprave; zadovoljstvo s servisnimi storitvami (23 %) in stroški lastništva (22 %), ki čjejo porabo goriva, stroške vzdrževanja/popravil in zavarovanja.

Na lestvicah blagovnih znamk je Honda prvi? uvrš?ena najviše in je dosegla rezultat zadovoljstva kupcev 848 indeksnih č od 1000 možnih. Visoke ocene je dosegla pri vseh štirih čih meritvah.

?Od objave raziskave CSI za Nčjo v letu 2002 je Honda stalno izboljševala svoj rezultat, tako tudi za pomembnih 10 indeksnih č med raziskavama v letih 2006 in 2007,? je povedal Martin Volk, višji vodja razvoja pri J. D. Power and Associates v Evropi. ?Toda tudi na najvišji ravni je še vedno č kaj izboljšati in poskrbeti za izjemno pozitivne izkušnje svojih kupcev.?

Nagrajenci v vseh šestih segmentih, ki so bili zajeti v raziskavi, so:
? Toyota Yaris Verso (mali avtomobili)
? Toyota Prius (nižji srednji)
? Honda Accord (višji srednji)
? BMW 5 Series (executive/luxury)
? Toyota Corolla Verso (enoprostorci ali MPV)
? Honda CR-V (športni terenci ali SUV)

J. D. Power and Associates izvaja raziskave CSI po vsem svetu: v Evropi (Francija, Nčja, Velika Britanija); Severni Ameriki (Kanada, Mehika, ZDA); tihomorski Aziji (Kitajska, Indija, Indonezija, Japonska, Malezija, Nova Zelandija, Filipini, Tajvan, Tajska); in Afriki (Južna Afrika).

AC Mobil

Galerija: