Novice

Iztok Franko v Lu?inah

Minuli konec tedna (17. ? 19. avgust 2007) sem se, kot predvoznik, z ekipo udeležil gorsko-hitrostne dirke Lčne. Cilj nastopa je bil nabirati nove izkušnje, kot tudi predstaviti celostno podobo ekipe. Po vseh pozitivnih odzivih smo z ekipo oba cilja dosegli. Sedaj že zrem v prihodnost, ki zna biti zelo zanimiva in predvsem polna
adrenalina.


Vikend se ni ravno čl obetavno, saj nas je najprej že v petek zaustavila čna pnevmatika na prikolici nekje na avtocesti proti Ljubljani. Šele z intervencijo AMZS-ja smo lahko pot nadaljevali proti čemu cilju ? Lčne. Tja smo prispeli v poznih popoldanskih urah in v kratkem ?asu postavili naše ´taboriš?e´.

Zaradi napornega tedna se jaz, kot tudi preostala ekipa nismo uspeli udeležiti petkove zabave. Kot pravo resno moštvo smo se kmalu pospravili spat. Vendar obljubljam, v kolikor bom še nastopal na dirkah kot voznik, da ne bom ve? zamudil nobene zabave. ?e je to sploh smotrno? Prvo sobotno vožnjo bi ocenil kot katastrofalno! Lahko bi se zgovarjal na gume, ki so resda bile malo bolj obrabljene in tudi preve? polne z zrakom, vendar v či meri nosim odgovornost za porazno vožnjo sam. Nisem se uspel čti na vožnjo in v vsakem zavoju me je pošteno zanašalo.

Preprosto sem imel preve? dela z avtomobilom. Naslednji dve sobotni vožnji sta bili že boljši, predvsem po nasvetih Luka Kropivška in zmanjšanju pritiska v gumah. Nedeljske vožnje so bile mnogo boljše. Pčl sem se že čti na stezo in ne le ve? kako bom spravil seicenta do cilja. Prva nedeljska vožnja bi se sicer lahko kmalu čla za progo, saj sem v spodnjem delu pred šikano komajda ulovil zadnji del seicenta, ki me je želel prehiteti. Tretja vožnja pa je že bila izraz relativno dobre in zadovoljive vožnje.

Kot sem omenil je bil bistvo nastopa predstaviti izgled ekipe. Vsi smo celoten konec tedna bili čni v moštvenih belih majicah z logotipi pokroviteljev. Dostojno smo predstavili vse naše pokrovitelje, kot tudi razdelili mnogo izvodov Avtomanije. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil celotni ekipi, ki me je spremljala in prenašala cel konec tedna (brat Andrej, Lenart in bratranec Nik), kot dodatni podpori Heleni, staršem, prijateljem in vsem v boksih, ki so delili prepotrebne nasvete. Prav tako bi se rad zahvalil tudi vsem sponzorjem, predvsem Racelandu! Hvala tudi vsem neomenjenim, ki vedo, da so pomagali in hvala tudi tistim, ki so metali polena pod noge. Ti mi dajejo mo?!

Iztok Franko

Galerija: