Predstavitve

Citroen C5 ? airscape

Citroenovi koncepti z oznakami C in nadaljevanjem v zvezi z zrakom so dobili novega brata. V Frankfurtu bo gotovo velika atrakcija eleganten in zelo lepo oblikovan C5 airscape. Gre za štirisedežni prestižni kabriolet, katerega karbonska zložljiva streha je zaradi čega videza pokrita še s platnom. 2,7-litrski HDI je sposoben delovanja na biodizel, čnih pa je seveda še nekaj inovacij.

V rjavo usnje odeto luksuzno in poudarjeno udobno notranjost skozi delno zastekljeno streho prodira dovolj svetlobe, da je mo? opaziti lepo oblikovane detajle ? od gumbov s teksturo usnja, preko nenavadnih čih rež in posebnih merilnikov. Posebnosti ne manjka niti na zunanjosti, ki pa je precej manj ekstravagantna kot pri zadnjih konceptih. Tč linije, posebna kovinsko siva barva, detajli kroma, svojstveno zasnovane č in lepa karoserijska razmerja kar čjo po serijski izdelavi.

Za pogon naj bi služil 2,7-litrski biturbo HDI z 208 KM. Povezan je s šeststopenjsko avtomatiko in sposoben delovanja na biodizel. Po zaslugi sistema UrbanHybrid se presežek energije shranjuje in nato sproš?a po potrebi. Posebnost tega sistema je, da izklopi motor kadar voznik zavira in hitrost pade pod 6 km/h, kopa voznik popusti zavorni pedal pa se motor samodejno zažene. Na novo razvit sistem za nadzor zdrsa pogonskih koles pa se naj bi po čnkovitosti približal štirikolesnem pogonu.

Alpra

Galerija: