Predelave

ARDEN Jaguar X-TYPE:<I> Absolutely gorgeous!</I>

Pisalo se je leto 1976, ko je takrat dvajset letni Jochen ARDEN postavil temelje današnjemu podjetju, v mestu, ki slovi po lepem gradu Zelem iz 12. stoletja. Že kot mlad fant se je navduševal nad vozili proizvedenimi v Angliji, sedaj pa je lastnik gradu in podjetja, ki izpolnjuje želje čim lastnikom vozil Range Rover in Jaguar. Pri Arden-u radi prisluhnejo željam kupcev in dodajo ´angleškim čonom´, piko na i, vse v prid športni eleganci.

Jaguar X-Type je v srednjem razredu pridirjal konkurenci naproti leta 1999. Avtomobil deluje zelo elegantno in je kombinacija oblikovalskih pogledov v preteklost in prihodnost. Estetski dodatki podjetja Arden dodajo vozilu še nekaj športnosti: ?rna barva, veliko kroma, usnja in lita platiš?a. Predelava zunanjosti in notranjosti, ugoditev željam kupcev ter ne preve? ekstremen poseg v mehaniko-to je to. Vozilo res ni doživelo ekstremnih sprememb, vendar ima vse kar sodi v visoki razred predelanih vozil- avto žari v vsej svoji aristokratski eleganci.

Mo? 3.0 V6 motorja je čna za 35 KM, podvozje je v kooperaciji s podjetjem BILSTEIN znižano za 25mm, Arden č pnevmatike Pirelli dimenzij 225/40 18 ZR spredaj in 245/35 18 ZR zadaj.

Pri Arden-u pa ponujajo še nekaj zanimivih posebnosti, predvsem kar se č predelave notranjosti in želj kupcev: usnje na stropu, les na A,B,C čih itd. Sprednja sedeža predelajo glede na težo voznika, podaljšajo sedalni del, čjo pomik sedeža, vse v prid višjeraslim, težjim in?

Še dobro da obstajajo či ljudje z čimi potrebami, katerim lahko ustrežejo tudi tunerji, ker pa? podjetja s serijskim vozilom ne morejo izpolniti želja in zahtev posebnežev.

Angleži bi dejali Absolutely gorgeous!


JM

Galerija: