Predstavitve

Audi A4

Ena najbolj čkovanih jesenskih novosti je razkrita. Audi je objavil fotografije in podatke o novem A4 ter hkrati zatrdil, da naj bi bil najšportnejša limuzina v svojem segmentu. Kot je člno za vsako novo generacijo je tudi novi A4 krepko zrasel. 4,7 metra dolžine pomeni 12 centimetrov ve? od predhodnika. Hkrati pa sta či tudi dolžina in širina.

Oblika ostaja zelo zvesta potezam znamke. Prednji in zadnji del precej spominjata na A5, s strani pa je opaziti podobne oblikovne poteze kot pri A6.Prednji in zadnji del precej spominjata na A5, s strani pa je opaziti podobne oblikovne poteze kot pri A6. Karoserija v celoti deluje opazno bolj miščsta in razpotegnjena kot pri prejšnjem modelu. Prednji previs je krajši, pokrov motorja in medosna razdalja pa vidno podaljšana.

Atraktivno in urejeno oblikovana notranjost je izrazito športno usmerjena in zato navidezno utesnjena, ?eprav zaradi čnih dimenzij prinaša ve? prostora za potnike. Prostornina prtljažnega prostora ne glede na izbiro pogona v osnovi znaša 480 litrov, čti pa jo je mo? na 962 litrov. Serijskih je šest čih blazin in ESP, ki vsebuje še nekatere nove funkcije. Mehansko parkirno zavoro je zamenjala ča, navaden klju? pa čo oblikovan daljinec. Kot je člno za audije bo na voljo zelo dolg spisek dodatne opreme, med katero najdete tudi trikanalno klimo, čnje Bang & Olufsen, ventilirane sedeže in še kaj.

Novi audi A4 je na voljo s petimi motorji. Bencinsko ponudbo sestavljata 1,8 TFSI s 160 KM in 3,2 V6 FSI z 265 KM. Pri dizlih so na voljo 2,0 TDI, 2,7 TDI in 3,0 TDI. Njihove č pa znašajo 143, 190 in 243 KM. Rči menjalniki so vedno šeststopenjski, na voljo pa je še brezstopenjski multironic ali šeststopenjski samodejni tiptronic. Modela 3,0 TDI in 3,2 V6 FSI imata serijski štirikolesni pogon. Lahka gradnja in elektronski sistemi naj bi čli čo agilnost vožnje. Bistvena novost je aktivni krmilni mehanizem, ki poleg trdote spreminja tudi neposrednost krmiljenja in je sposoben celo pomagati stabilizirati vozilo v čih primerih. Novi sistem ?drive select? pa nadzoruje delovanje motorja, samodejnega menjalnika, aktivnega volana in elektronsko nadzorovanega blaženja ter č usklajeno sodelovanje vseh komponent glede na želeni slog vožnje.

Alpra

Galerija: