Novice

Nissan rekordno

V letošnjem osmem mesecu je bilo v Sloveniji prvič registriranih 4645 novih osebnih vozil, v seštevku z lahkimi gospodarskimi vozili 5293. Trg je tako v primerjavi z enakim mesecem lani, zrastel za 17 odstotkov. V teh razmerah je Nissan zabeležil odločno rast. Saj je obseg prodaje, v primerjavi z lanskim avgustom, povečal kar za 85 odstotkov. Kupci so se namreč odločili za 161 vozil Nissan, kar je znamki zagotovilo 3,04-odstotni tržni delež.

Najboljšemu mesečnemu prodajnemu dosežku Nissana v Sloveniji do slej, so prispevali vsi modeli znamke. Zastavonoša je vsekakor Qashqai, pri katerem je povpraševanje še vedno večje od ponudbe, saj je slovenskih kupcev tega inovativnega vozila še vedno več, kot si jih lahko zagotovi Nissan Slovenija. Poleg razprodanega Qashqaia, seveda skladno s tradicijo in izročilom znamke, predstavlja trden temelj uspešnosti tudi novi Nissan X-trail. Športni terenec z najbolj naprednim pogonom na vsa kolesa, je prepričal poznavalce in uporabnike svobodomiselnega duha. Nissan Navara ostaja v vrhu ponudbe pick-upov in tako zaokroža uspešnost ostalih vozil znamke.

Vse večjo priljubljenost znamke v Sloveniji je ob prihodu na trg izkoristila tudi Nissan Tiida, ki jo kupci prepoznavajo kot uporabno racionalen, sodoben avtomobil nižjega srednjega razreda. Kompetentnost Nissana med ponudniki športno uporabnih vozili zaokroža Pathfinder, ki je prav tako dodal svoje pri prodajnem uspehu znamke v prejšnji mesec v Sloveniji.

Novi zagon je bilo zaznati tudi pri družinskem Nissan Note. Mičnost, zapeljivost in simpatičnost pa še vedno, nad evropskim povprečjem, izraža v Sloveniji tudi Nissan Micra.

Galerija: