Reportaže

3. sre?anje ameriških vozil v Sloveniji. Brezovica, 15.16. september 2007


www.avtoin.com rad nameni prostor ameriškim avtomobilom, še posebej tistim starejšim. V Evropi imajo ameriška vozila veliko ljubiteljev, kjer so organizirana številna čnja. Letos smo si ogledali čnje v Avstriji, tokrat pa smo se podali v Brezovico pri Ljubljani, kjer se je zgodilo 3. čnje ameriških vozil v Sloveniji. Na naše čnje je bilo č videti veliko število ameriških vozil. Tokrat se je tudi Avtoin na čnje prvi? odpeljal z ameriškim Fordom Thunderbird letnik1991, ki smo ga po 7 letih mirovanja obudili iz mirovanja.

Zvezda dneva je bil vsekakor vojni Chevrolet camaro, s katerim se je lastnik Helge Mayer pripeljal iz Nčje. V ?asu vojne na Balkanu, je pomagal pri prevozu zdravil in hrane. Od leta 1991, je bil ve? kot 150 krat v čih krajih na kriznih žariš?ih bivše Jugoslavije. Kupe s 5,7-litrskim V8 motorjem so lastniku pomagali predelati v ameriški bazi, barva vozila je ?rna mat. Lastnik je prevozil s camarotom ve? kot milijon kilometrov. Stroške potovanja financira sam, doslej pa je za potovanja na Balkan porabil ve? kot 150.000 evrov. V avtu ima število opremo, med drugim opremo za či vid, če svetilke?

Sčnje je uspelo, veliko vozil, moderna lokacija, dobra organizacija. Spomnimo se čtkov ameriške scene v Sloveniji, čnj se je udeležilo le nekaj vozil, današnja slika pa je povsem ča. Pčni smo, da bo tudi v Sloveniji iz leta v leto ve? ameriških vozil.


Galerija: