Novice

Mazdin virtualni otok Nagare osvojil odmevno medijsko nagrado





Mazdin virtualni otok Nagare je prejel prestižno nagrado OttoCar za najboljšo predstavitev avtomobilske znamke v virtualnem svetu Second Life. Gre za enega največjih internetnih virtualnih svetov, ki temelji na tridimenzionalnem grafičnem prikazu. Nagrado v več kategorijah podeljuje žirija organizacije AutoVision (www.auto-vision.org).

Otok so si v sodelovanju z agencijo Enter the Metaverse zamislili v oddelku za stike z javnostjo podjetja Mazda Motors Europe, project pa je v virtualnem svetu Second Life zaživel nekaj dni pred pričetkom letošnjega ženevskega salona, skupaj s predstavitvijo konceptnega vozila Mazda Nagare, v prvi vrsti namenjenega ljubiteljem kite-surfinga. Obiskovalci virtualnega otoka so lahko cello postali lastniki virtualnega koncepta Hakaze, če so pred tem z njim uspešno prevozili težaven poligon. Poleg avtomobila je vsak obiskovalec dobil tudi virtualno desko za kite-surfing, s katero se je bilo mogoče popeljati po vodah okoli otoka. Od začetka pa do danes je otok obiskalo preko 20.000 obiskovalcev, 4.000 izmed njih pa se danes lahko pohvali, da imajo v garaži virtualno Mazdo Hakaze.

?Otok Nagare je del naše integralne strategije na področju komuniciranja,? je dejal Franz Danner, podpredsednik PR-oddelka pri Mazda Motor Europe. ? Z njim smo obogatili naše delovanje na področju stikov z javnostjo, znamko Mazda predstavili v novi luči in se približali novim potencialnim kupcem, hkrati pa poudarili Mazdin renome kot znamko, pri kateri ima nadvse pomembno vlogo všečno in športno oblikovanje.?

Galerija: